Снимат филм за Райна Кабаиванска през септември

Тогава оперната прима ще води за пореден път майсторски клас
31 авг 2012 16:58, Петя Славова
4
Снимат филм за Райна Кабаиванска през септември
Снимка: Нов български университет

Филм за Райна Кабаиванска ще бъде заснет през септември. Това съобщиха от Нов български университет, където оперната прима ще води майсторски клас от 1 до 20 септември.

Именно процесът на работа на Кабаиванска с учениците ще бъде заснет от БНТ. Продукцията ще бъде използвана като музикална визитка в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

Филмът ще представи работата на оперната изпълнителка с младите музиканти, които всеки септември пристигат в София от цял свят. До момента за майсторския клас на Райна Кабаиванска са се записали певци от България, Италия, Испания, Гърция, Русия, Сърбия, Пуерто Рико, Япония.

Срокът за кандидатстване приключи на 30 август. Прослушването на кандидатите ще бъде на 1 септември, а на 20 -ти същия месец най-добрите участници ще представят концерт с оркестъра на Софийската опера и балет и със специалното участие на Райна Кабаиванска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
меломан от Варна преди 11 години
Райна Кабаиванска от години пее грозно и фалшиво. Нито една голяма звукозаписна фирма не е правила записи с нея, повечето от записите й са от България или пиратски. Много е нахална и винаги е използвала мъжете за кариерата си. У нас е справи на велика звезда, но на Запад съвсем не е!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кабайванска се самозабравя все повече и е недостойно, че за по-големи оперни гласове и личности, рангове и класи над нея не се правят филми. Ако тя е от ранга на тези, за които се представя тук в БГ, защо не е на тази висота и значимост в Италия?...Не сме чак такива балъци ние тук, извинете :)....Наистина досадно, прекалено напъване и навиране!
2
2
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Тази злобна и завистлива госпожа определено пее фалшиво и грозно, няма да я забравя как квичеше на погребението на Павароти, без никой да я е карал, как се натрапи най- нахално.Никакво уважение, не си струва да й се обръща изобщо внимание, камо ли филм.. Гена Димитрова е примата. Беше изключително скромен, земен и интелигентен човек.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая дъRта пRостiтутка ще се прави на девица - ако е биографичен, филма ще е с точка 18+