Банков обир - "Още една мечта" за четири отчаяни момичета

Новият български филм от 19 октомври по кината
Обновена: 12 окт 2012 16:50 | 12 окт 2012 16:50, Петя Славова
16
Банков обир - "Още една мечта" за четири отчаяни момичета
Ирена Тодорова, Койна Русева, Николай Мутафчиев, Мира Бояджиева и Диляна Попова. Снимка: Булфото

Да извършат въоръжен грабеж на банка се превръща в "Още една мечта" за четири отчаяни момичета в новия едноименен български филм, който ще бъде прожектиран в кината от 19 октомври.

Койна Русева, Диляна Попова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова, стигнали дъното на отчаянието, са готови на всичко, за да изплуват отново. Обединени от желанието си да се справят с тютюнопушенето, което само повърхностно изглежда решение на по-дълбоките им емоционални проблеми, те се събират в мини общество, което ги провокира да откажат цигарите, като мечтаят.

Тогава се ражда общата им мечта - да ограбят банка. Доколко мисията на една изоставена съпруга, момиче с проблемни родители, презадоволена дъщеря и бурна купонджийка - особено с помощта на нереализирал се режисьор на филм именно за банков обир - може да бъде успешна, проследява филма на режисьора Николай Мутафчиев и продуцента Силвестър Силвестров.

Ако една мечта противоречи на морала на обществото, превръщали се в по-малко мечта и има ли граница на мечтаенето, обясни на пресконференция във Варна главната идея на филма режисьорът Мутафчиев.

Той добави, че първоначалнопроектът е бил замислен да бъде изигран от четирима мъже, но тъй като жените са по-емоционални, е решил да заснеме тяхната реакция в такава сложна ситуация. Затова решава да размени ролите на "доброто момиче" Диляна Попова и по-бурната Мира Бояджиева, принуждавайки ги да се въплътят в необичайни за тях образи, пише БТА.

За своята героиня, която поради травми в детството е престанала да говори, но пък усвоила добре да се бие, Диляна Попова коментира, че за нея е било изключително интересно да предаде мислите си без думи. "Големият плюс беше, че винаги си знаех текста", пошегува се тя. Най-трудно ми беше постоянно да се усмихвам, споделя Мира Бояджиева, чиято роля е на чувствително момиче.

На границата между фантазията и реалността, четирите момичета осъзнават, че когато нямаш нищо за губене, можеш да рискуваш всичко. Те се впускат в банковия обир, без да осъзнават, че парите са последното нещо, от което имат нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
* преди 11 години
Филма супер як, гледах го в Москва на фестивала. Целия салон се разпра от смях. Смятам да го гледам и във Варна...
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"мразя бълграските филми и сериали. никакъв смисъл, мутризация и елементарен сюжет"Ми тогава си гледай турските сериали и си приготви вазелина, щото скоро ще ти потрябва!
8
2
 
4
 
! Отговори
Жени преди 11 години
Весела компания!
7
2
 
10
 
! Отговори
ДА ВИ...... преди 11 години
Да ви *** и четирите!!!
6
9
 
3
 
! Отговори
Кино-режисьор преди 11 години
Боли ме г*за за вашето мнение!Тегли от арената и замундата и мълчи там, бай ***! *** завистливи ***!
5
5
 
20
 
! Отговори
хо-хо преди 11 години
мразя бълграските филми и сериали. никакъв смисъл, мутризация и елементарен сюжет
4
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
дано поне този не се окаже поредния бълвоч на българското кино..ще видим
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече няма българско кино.Няма национално кино.Няма и руско кино.Всичко е изкупено от евреи-американци.Търся хубав филм руски и не намирам.Последният хубав филм, който намерих беше руският "Брат" 2.Но и той е на повече от 10 г.
2
2
 
12
 
! Отговори
Няма такова преди 11 години
До Анонимен до 1То няма Българско кино, там има едно дето ограбват 90% труда на артисти и режисьори.Като се замисля, бих плащал по 5 лв на филм за да си го изгледам в къщи на спокойствие.Но предпочитам парите да отидат до артистите и режисьорите, за да могат да направят следващият и следващият и да си хранят семействата. А не да се облагодетелстват едни кухи монополи непроизвеждащи нищо, а строящи само молове и кино салони за милиони.
1
2
 
38
 
! Отговори
Къв филм, кви 5 лв.? преди 11 години
Значи когато банката обира хората не е обир, а когато хората обират банката е обир?