Параскева Джукелова като алкохоличка в "Джулай"

Дебютът на Кирил Станков излиза по екраните през февруари
12 окт 2012 10:48, Петя Славова
4
Параскева Джукелова като алкохоличка в "Джулай"
Параскева Джукелова. Снимка: Булфото

След като се превърна в жертва на политическите системи във филми като "Сезонът на канарчетата" , "Суламит" и "Изпепеляване" , Параскева Джукелова този път играе художничка алкохоличка във филма "Джулай".

Режисьорският дебют на Кирил Станков, който спечели наградата на Съюза на българските филмови дейци на 31-ия фестивал "Златна роза", излиза по екраните през февруари.

"Водим преговори с разпространителите и сме пред подписване на договор", каза на пресконференция продуцентът Галина Тонева. "Имаме добър опит с тях - "Кецове" събра 50 000 зрители в кината".

В останалите главни женски роли в "Джулай" са Касиел Ноа Ашер -завърналата се от емиграция писателка Дана, и Яна Титова - бившата наркоманка Лили, която работи на бензиностанция. Дана и Джу /Параскева Джукелова/ са били много близки преди години. Приятелството между Джу и Лили е от клиника за зависими. Трите избират диво място край морето, за да избягат от света, да намерят покой и хармония и да празнуват "Джулая", както навремето.

Има купон, романтика, хумор - въпреки някои лични недоразумения. Но действителността нахлува в усамотението им - чрез мутри и трафиканти на жени, с които те успяват да се справят по своему... и с ново бягство - в Румъния!

Кинокритиката оцени положително "Джулай" в опита да се поставят сериозни проблеми от българското битие с отвореност към зрителя и с елегантен хумор, както е и в "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров, който донесе наградата за мъжка роля на Христо Мутафчиев.

Световната премиера на филма беше в състезателната програма нафестивала в Москва, съобщи БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
zzz преди 11 години
Филмът е хубав.Гледах го в Варна.Касиел е много секси,чаровна истинска.Джукелова прави може би най-добрата си роля в цялата кариера.Абе филмчето става и то мнага!
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо като, като си е?
2
3
 
1
 
! Отговори
ааа преди 11 години
отвратителна актриса посредствена и без талант -ако нямаше връзки преди години едва ли щеше да е актриса сега да живеят мам и тати
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MMMMMMMMMMMM.......DJUKELOVA