Да гледаме ли криминале, ако не харесваме детектива

Нови срещи с Алекс Крос, но без Морган Фрийман
Обновена: 10 ное 2012 10:05 | 10 ное 2012 10:03, Петя Славова
10

Снимка: Форум Филм
Едва ли някой може да замести играта на Морган Фрийман, особено в психопатските истории от романите на Джеймс Патерсън като „Завръщането на паяка“ и „Целуни момичетата“.

Не на това мнение се оказа екипът на третата екранизация „Детектив Алекс Крос“, който може да гледаме от 9 ноември у нас. Този път главният персонаж – психологът в щатската полиция, е изигран от Тайлър Пери. Странно решение, особено що се отнася за световното разпространение на филма, тъй като Пери е на мода в САЩ, но не и извън родината си.

Освен това липсата на харизма, която притежава неговият колега Фрийман, е твърде видима, а е съвсем ясно, че когато зрителят придобие представа за визуалния образ на някого, трудно може да свикне с промяната.

Така тук идва трудният въпрос има ли смисъл да се гледа криминале, в което не харесваш детектива?

Отговорът е: Струва си, ако отрицателният персонаж е изигран от Матю Фокс (познат от сериала „Изгубени“). Актьорът пресъздава образа на истински психопат, як и зъл наемник, с особено отношение към болката, на която подлага своите жертви и на когото така и не откриваме слабото място.

Подобно и на „Целуни момичетата“, където колекционерът, по чиито следи бе тръгнал детектив Крос, имаше прякор Казанова, то и тук злият има допълнителни заложби – а именно умения на художник, откъдето и му идва прякорът Пикасо.

В третата екранизация заплетеният случай придобива по-жесток обрат след убийството на бременната съпруга на Крос. Именно за да разкаже драматизма на случилото се, режисьорът Роб Коен удължава моментите на любов между двамата. И все пак оставаме с чувството, че сюжетът е разводнен и върви тегаво познато.

Недоумение предизвиква и кратката поява на Жан Рено, чийто персонаж трябва да допринесе допълнителен драматизъм.

И докато в предишните две екранизации напрежението не ни оставяше да отпуснем дъха си до самия финал, то в третия филм не ставаме свидетели на нищо изключително и страховито.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Харесвам Патерсън и затова не мога да приема Морган Фрийман в ролята на Алекс Крос. Все пак Крос е малко над 40-те, а Фрийман мина 70-те. Освен това много малко филми са успели да стигнат нивото на книгата, по която са направени. Всъщност, освен "Полет над кукувиче гнездо" за друга не се сещам.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя филм излезна преди две седмици в USA. Гледах го и требва да знаете, че е исключително ***. Само ще си изгубите времето и парите.
6
4
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
бУгарите са по-уродливи
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този гибон на снимката ли са сложили да замества Морган Фрийман бе!!!!!!! Баси уродливите хамерикански скапаняци.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предполагам, че и поредицата "От местопрестъплението" не е много лоша, но само кат видя физиономията на Хорейшио и падам от смях :)))))
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мишо добре, че ми каза, че мислех да ходя да го гледам. Естествено се водя по трейлъра, но както знаем в него е винаги много интересно и после в киното изненада....
2
1
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Вчера гледах този филм. Останах адски разочарован. Ако знаех каква елементарна боза е никога нямаше да дам пари, за да го гледам. Сценрия е некадърен, действието се движи изключително мудно, отново се намесват елементите на лично отмъщение....отврат, отврат,, отврат. Не гледайте този филм, само ще си загубите времето.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Алекс Крос ще е като "Двама мъже и половина" без Чарли Шийн. Тоест - едно голямо нищо.