Джеймс Бонд победи Линкълн

Ето как изглежда бокс-офиса на Северна Америка
10 дек 2012 17:06, Петя Славова
0
Джеймс Бонд победи Линкълн
Кадър от"007 координати: Скайфол". Снимка: Форум Филм

Джеймс Бонд се завърна на челна позиция в бокс-офиса на Северна Америка през петия уикенд от излизането си на екран. "007 координати: Скайфол" остави след себе си президента Линкълн и вампирите от сагата "Здрач", които властваха в класацията през последните три седмици, предадоха световните информационни агенции.

 23-ият епизод от поредицата, режисиран от Сам Мендес продължава да очарова публиката след появата си по кината в Северна Америка на 9 ноември, пише БТА. През петия си уикенд на екран поредното приключение на Бонд е реализирало 11 милиона долара от продажбата на билети, които му отреждат челното място в северноамериканския бокс-офис.

Второ място в класацията с 10,5 милиона долара заема анимацията "Възходът на пазителите". Вампирите от сагата "Здрач", които през последните три седмици бяха начело в бокс-офиса, са "спечелили" 9,2 милиона долара през изминалия уикенд.

Сумата отрежда на последния филм по романите на Стефани Майър "Здрач: Зазоряване II" трето място в класацията - на позиция преди лентата "Линкълн". За филма на Стивън Спилбърг с Даниъл Дей Луис в главната роля са продадени билети на стойност 9,1 милиона долара.

На пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка е драмата "Животът на Пи" на режисьора Анг Лий. През изминалия уикенд за филма в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност 8,3 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари