Героите от "Арго" с награда на Гилдията на филмовите актьори

Даниъл Дей-Луис бе признат за най-добър актьор
Обновена: 28 яну 2013 10:30 | 28 яну 2013 10:27, Елка Василева
8
Героите от "Арго" с награда на Гилдията на филмовите актьори
Даниел Дей-Луис. Снимка: Reuters

"Арго" спечели наградата на Гилдията на филмовите актьори в категорията най-добър актьорски състав, съобщиха световните информационни агенции. Така лентата продължава триумфалното си шествие към най-големите отличия в света на киното - "Оскар"-ите.

Филмът на Бен Афлек вече триумфира на наградите "Златен глобус", спечели и отличието на Гилдията на продуцентите.

Актьорският екип на "Арго" успя да изпревари филма на режисьора Стивън Спилбърг "Линкълн" за Гражданската война, мюзикъла по романа на Виктор Юго "Клетниците" и комедията на режисьора Дейвид О'Ръсел "Наръчник на оптимиста". В същата категория бе и британският филм "Най-екзотичният хотел Мариголд".

Роденият във Великобритания Даниъл Дей-Луис бе признат от колегите си за най-добър актьор за великолепното си превъплъщение в образа на 16-ия американски президент Линкълн в едноименната лента. Общо филмът "Линкълн" спечели най-много награди на гилдията – две.

Дей-Луис бе предпочетен пред Брадли Купър, номиниран за ролята на душевно нестабилния бивш учител Пат Солитано в "Наръчник на оптимиста", Джон Хоукс - за "Сеанси", Хю Джакман като Жан Валжан в "Клетниците" и Дензъл Уошингтън за ролята на пилот алкохолик в "Полет".

За най-добра актриса Гилдията на филмовите актьори обяви Дженифър Лорънс за участието й в "Наръчник на оптимиста". Тя успя да се пребори в оспорвана конкуренция с Джесика Частейн, номинирана за екшън трилъра на Катрин Бигълоу "Враг номер едно", в който пресъздава образа на опитна анализаторка на ЦРУ, с Марион Котийар за "Ръжда и кости", Хелън Мирън за лентата за прочутия филмов режисьор на "Психо" - "Хичкок", а също с Наоми Уотс за "Невъзможното" - история по действителен случай на семейство, преживяло вълните цунами в Индийския океан през 2004 година.

За най-добър актьор в поддържаща роля бе отличен Томи Лий Джоунс за "Линкълн". При актрисите със същото отличие бе удостоена Ан Хатауей за "Клетниците". Каскадьорският състав на "007 координати: Скайфол" също бе отличен на церемонията на Гилдията на филмовите актьори.

В телевизионните категории победи "Абатство Даунтън", чийто актьорски състав бе обявен за най-добър в драматичен сериал. При комедийните сериали със същата награда бе удостоен екипът на "Модерно семейство".

Кевин Костнър бе признат от колегите си за най-добър актьор в сериал или минисериала за "Хетфийлд и Маккой". В същата категория при актрисите отличието получи Джулиан Мур за "Промяна на играта".

Сред другите наградени бяха Брайън Кранстън - за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята му във "В обувките на сатаната", и Клеър Дейнс за "Родина" ("Homeland").

С награди при комедийните сериали бяха отличени Алек Болдуин и Тина Фей за великолепната им игра в сериала "Рокфелер плаза 30".

Статуетка за постижения в актьорската кариера получи 87-годишният комик Дик Ван Дайк, който е отличен за пръв път с "Тони" още през 1960 година.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори, които се връчват от 1995 г., са едни от най-важните и следените през сезона, водещ към "Оскар"-ите. Причината е, че актьорите са най-голямата група, гласуваща за носителите на най-престижното отличие в света на киното.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори бяха връчени за 19-и път в Лос Анджелис на пищна церемония, излъчвана на живо по телевизионните канали Ти Би Ес и Ти Ен Ти. Отличените получиха 16-сантиметрова бронзова статуетка на актьор.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
Официялно "чиф*т" незензурна дума.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a izob6to gledali li ste vaprosnia film prav e 6 aman or amerikanski bozi kadeto geroia e vinagi v stroia dobriat nikoga ne umira hehee
6
1
 
0
 
! Отговори
@ 5 преди 11 години
Защото света вече не вярва на *о-американските манипулации ... не съм комунист и тях ги мразя ,но идиотщините на презокеанските варвари надминаха дори нацизма. Ако ти се струва нормално да се избиват милиони души (в исторически план) за да можеш да поддържаш един балон то продължавай да си ги подкрепяш , тук говоря за американската политика и не за американския народ , който е прекалено разнороден за да го окачествявам , политиката им е чудовищна.
5
0
 
2
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Тука гледам доста защитници има на *** защо ли? Какво може да върши толкова американски дипломат в страна на световно известни ***? Който ги защитава да иде да поживее там и да види за кво иде реч..
4
1
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Кой знае какви мръсотии са вършили в Иран тия "дипломати" на чифутските мераци.
3
0
 
7
 
! Отговори
Бояджиев преди 11 години
Дей Луис е невероятен, но незнам къде точно я видяха тази страхотна игра на Томи Лий Джоунс. Голям актьор е , но на фона на един Валц и начина, по който играе в "Джанго", е далеч...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
арго- е*аси тъпия филм американците пак се опитват да ни докажат колко са велики
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дей-Луис - ВЕЛИК!