Кои са слабостите, които могат да провалят бизнеса ви

Как да се справим с тях
12 мар 2013 15:43, Петя Славова
0
Кои са слабостите, които могат да провалят бизнеса ви
Снимка: ИК „Изток-Запад”

Как да разкрием и да се справим с основните слабости при работа в екип, които биха попречили на изпълнението на задачите и професионалния ни успех, ни показва американецът Патрик Ленсиони в книгата „Преодоляване на петте основни слабости при работата в екип“ .

Добрите резултати в бизнеса зависят до голяма степен от екипа, който сме подбрали. Постигането на работа в екип е трудно, но не и невъзможно. Именно в това ни убеждава Патрик Ленсиони – американски консултант и дългогодишен лектор на генерални директори и екипите им. В книгата „Преодоляване на петте основни слабости при работата в екип“ Ленсиони разглежда всичките слабости и обяснява какво представляват, как може мениджърът, лидерът или консултантът да помогне на екипа си да ги преодолее и кои инструменти и упражнения са най-полезни за тези, които искат да изградят работоспособен и силен тим.

Истинската мярка за всеки екип е дали постига целите, които си е поставил. За да може да ги постига винаги и постоянно, екипът трябва да преодолее петте основни слабости при екипната работа, които според Ленсиони са: липса на доверие, страх от конфликт, липса на ангажираност, избягване на търсене на отговорност и отклоняване от резултати.

Като автор на редица издания, сред които е бестселърът „Манията да бъдеш изключителен“, Ленсиони ежегодно помага на хиляди хора по теми, свързани с умението да се ръководи работата в екип, мениджмънта и фирменото развитие. Самият той изтъква: „По отношение на удовлетворението от професията няма по-важно от работата в екип. Тя дава на хората чувство на съпричастност и принадлежност, което в крайна сметка ги прави по-добри родители, братя и сестри, приятели и съседи. И затова изграждането на по-добри работни екипи може – и обикновено успява – да окаже влияние, далеч надхвърлящо стените на офиса и преградките между колегите.“

С бизнес-ръководството „Преодоляване на петте основни слабости при работата в екип“ Ленсиони иска да осигури на мениджъри, лидери на екипи, консултанти и други организатори практически инструмент, който да им помага да прилагат концепциите, изложени в една от предишните книги на автора: „Петте основни слабости при работата в екип“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари