Авантюри с Моне в новия "Гамбит"

Новият филм на Майкъл Хофман тръгва от 12 април в кината
Обновена: 26 мар 2013 16:09 | 26 мар 2013 16:09, Петя Славова
0

Снимка: Форум филм

„Гамбит“ е един от малкото филми, чиято режисура не е поета от братя Коен, след като те са написали сценария му. Все пак не остават незабелязани добрите крими моменти и колоритни персонажи. С режисурата се заема също доста добре познатия им колега Майкъл Хофман („Шестата игра“, „Последната спирка“), който създава умел римейк на едноименния филм от 1966 г.

В класиката главните роли са поверени на Майкъл Кейн и Шърли Маклейн. В настоящия, ще видим как Колин Фърт се превъплъщава в образа на Хари Дийн - изтерзан британски куратор, който иска да отмъсти на омразния си и арогантен шеф Лорд Шабандер (Алан Рикман).

Идеята му е да го накара да си купи на безсрамно висока цена фалшива картина на Клод Моне, като за целта намира американка каубойка П. Дж. Пузновски (Камерън Диас).

Историята е разказана през очите на Том Кортни – бивш военен, който помага на Хари.  Хофман преплита криминалния сюжет със стилни комични моменти, които са постигнати най-вече от осуетяването на един съвършен пъклен план.

Режисьорът също така загърбва политическата коректност и разсмива, съпоставяйки изтънчените маниери на британците, с американската първичност. В контекста на събиране на различни култури среща познатите персонажи с японски предприемачи, като в епизода всички изглеждат като "изгубени в превода".

Едни от най-комичните моменти в "Гамбит" са епизодите, в които героинята на Диас е настанена в най-скъпия хотел в Лондон, а останалият без пари Хари гравитира гол из етажите на сградата и вън от нея, търсейки начин да се добере до скъпа ваза, която да продаде, за да намали поне малко непредвидените си разходи.

Едва ли филмът ще изненада с оригиналност, но силата му се крие в перфектния актьорски тандем, поставящ криминалните моменти на едно ниво с комичните. Към този добър екип се присъединява и Стенли Тучи, в ролята на куратор, криещ непрофесионализма си с нафуканост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари