Джони Деп пое на Запад от пиратите

Актьорът пренесе ексцентричните си жестове в уестърн
Обновена: 5 юли 2013 15:39 | 5 юли 2013 11:27, Петя Славова
1

Снимка: Форум Филм

  Дали ще има ножици вместо ръце или умряла рошава гарга вместо шапка, Джони Деп се грижи героите му да изглеждат стъписващо и най-вече да привличат внимание с екстравагантно поведение. От времето, когато се влюби в хоризонта и пое с Черната перла в поредицата „Карибски пирати“, актьорът заплава под флага на „Дисни“.

Новият му проект е също толкова внушително батален, дълъг 150 минути, но режисьорът Гор Вербински и продуцентът Джери Брукхаймер имат ясна цел да поддържат пленено вниманието на зрителя през цялото екранно време.

Деп прехвърля характерните си пиратски жестове в луд индианец и замества негостоприемните океани и морета с Дивия Запад. Така стигаме до римейка на „Самотният рейнджър“, където главната роля уж би трябвало да е на човека на закона Джон Рийн (Арми Хамър), но героят е леко засенчен от персонажа на Деп – воин на духа Тонто.

Историите за първи път се появяват през далечната 1933 г. и бързо придобиват популярност в Щатите, прераствайки в кино и телевизионни сериали, комикси и рекламни продукти. Може би и затова Вербински и компания решават да ни припомнят историята, като не избягват да вкарат и социални елементи, свързани с избиването на индианците на Запад.

Плюсът в продукцията е динамиката, която няма да остави зрителя да си почине от поднасяне на нова информация. Авторите ще ни припомнят няколко препратки към класическите уестърни – естествен реверанс към старите ленти. Ще ни поднесат трогателни моменти, свързани с приятелството, а също така няма да ни лишат и от романтиката на екрана.

Все пак критиката не дава твърде високи оценки на филма, обявявайки го за един от големите неуспехи на кинокомпанията, която няма да донесе особени финансови приходи, въпреки чаровния Деп в главната роля. Подобна бе съдбата и на последните  филмови проекти на други големи холивудски звезди като „Земята: Ново начало“, където присъствието на Уил Смит не бе достатъчно, за да примами зрителя в киносалона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Филма е готин! преди 10 години
Не усетих как минаха двата часа.....