Всичко е "Въпрос на време"

Режисьорът на "Наистина любов" с нова романтична комедия
Обновена: 20 сеп 2013 08:50 | 20 сеп 2013 07:38, Петя Славова
0

Снимка: Форум Филм

  Ако можеш да връщаш времето назад, ще успееш ли да направиш живота си съвършен. В тази тема задълбава режисьорът Ричард Къртис ("Нотинг хил") във филма „Въпрос на време“.

Чудни умения притежава семейството на Тим (Бил Найти), които се предават по наследство, а именно шанса да връщат времето назад и да променят случващото се по начина, по който искат то да стане.

Така неговият син - също Тим (Домнал Глийсън) среща жената на живота си – Мери (Рейчъл Макадамс). И тук историята препуска през повтарящи се моменти, в които главният герой изпипва детайлите, връщайки времето назад.

Подобен сюжет е предпоставка за доста комични ситуации, но по-значимото е, че Къртис още от  „Наистина любов“ ни убеди, че качествените романтични филми се правят без излишни сладникавости.

Историята във „Въпрос на време“ е разделена на две – първата е с премерена доза английски хумор, докато героят се учи от грешките си и израства.

Постепенно романтиката от първите срещи потапя персонажите в дълбоките води на семейния живот, провокирайки всеки да оцени всекидневието, което е уникално в своята обикновеност. Така желанието да връща времето назад се изпарява, защото главният герой осъзнава, че не тази негова способност го прави щастлив.

Именно достигането до тази идея прави по-протяжна втората част от продукцията. Но си струва да се види как Ричард Къртис променя нагласата у всеки, убеждавайки го, че животът се живее с неговите хубави и не толкова приятни моменти, за да се усети пълноценно.

Всеки може да стигне до този извод, просто всичко е въпрос на време.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари