"Ловци на съкровища" на Джордж Клуни - на Берлинале

Новият му филм се бори за награда на феста
11 ное 2013 14:13, Петя Славова
0
"Ловци на съкровища" на Джордж Клуни - на Берлинале
Джордж Клуни. Снимка: Reuters

Филмът на Джордж Клуни "Ловци на съкровища" ("The Monuments Men") ще бъде показан в рамките на основната конкурсна програма на 64-ия кинофестивал в Берлин, се съобщава на официалния сайт на Берлинале, предаде ДПА.

В рамките на кинофестивала, който ще се състои от 6 до 16 февруари 2014 година, ще е европейската премиера на филма на Клуни, пише БТА. В САЩ продукцията ще се появи по кината на 7 февруари. Джордж Клуни е режисьор, съавтор на сценария и продуцент на "Ловци на съкровища". Той изпълнява също една от ключовите роли.

Партнират му Кейт Бланшет, Мат Деймън, Бил Мъри и други.

Проектът е по истински събития. Британски и американски историци създават група, която по време на Втората световна война се опитва да защити европейското културно наследство от унищожение.

Кинофестивалът в Берлин ще бъде открит на 6 февруари догодина със световната премиера на новия филм на американския режисьор Уес Андерсън "Грандхотел "Будапеща", съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Ралф Файнс, Ейдриън Броуди, Джуд Лоу, Едуард Нортън изпълняват главните роли във филма. Той е за легендарен портиер на един грандхотел в периода между двете световни войни и приключенията му при кражбата и намирането на безценна картина.

"Тази комедия с характерния чар на Уес Андерсън обещава страхотно откриване на 64-ото издание на Берлинале" - каза директорът на фестивала Дитер Кослик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари