Филмът "Костенурките Нинджа" може да бъде опасен за костенурките

Специалисти предупреждават за възможните последствия от новия филм
Обновена: 5 авг 2014 16:50 | 5 авг 2014 16:19,
1
Филмът "Костенурките Нинджа" може да бъде опасен за костенурките
Снимка: Архив Reuters

Асоциация в защита на костенурките от Малибу, един от плажовете на Лос Анджелис, алармира за последствията от новия филм "Костенурките Нинджа", чиято световна премиера е на 8 август, предаде Франс прес.

Асоциацията American Tortoise Rescue припомня, че излизането през 1990г. на предишен филм за костенурките Нинджа, предизвика бум в купуването на домашни костенурки, повечето от които впоследствие са били изоставени.

За жалост децата не разбират, че истинските костенурки не летят, не правят каскади или акробатически номера, като фантастичните им двойници в киното, заявява ръководството на асоциацията в открито писмо до медиите.

В писмото се посочва, че родителите не бива да купуват костенурки на деца под 1 -годишна възраст, заради опасностите от заразяване със салмонела. И защото малките деца бързо губят интерес към костенурките.

Оригиналните герои и първите комикси (1983) са дело на Питър А. Леърд и Кевин Б. Ийстман. Първите епизоди от анимационния телевизионен сериал се появяват през 1987г. Заради огромния зрителски интерес аниматорите създават още девет поредни сезона.

Впоследствие костенурките Нинджа стават герои на множество филмови адаптации, анимационни филми и видеоигри.

Новият зрелищен екшън на Майкъл Бей "Костенурките Нинджа" (Teenage Mutant Ninja Turtles 2) с участието на Megan Fox излиза в САЩ и Канада в петък, 8 август.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: костенуркиизоставяне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук пише повече за самият филм, отколкото за самите застрашени костенурки. Дано отселеят тези животни от човечеството и по-голямата му тъпанарска част, като тия купуващи ги на децата си заради някакъв смешен и безстоиностен филм.