Рецепта за болното американско общество в "Чарли Барлет"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 24 окт 2015 11:44 | 24 окт 2015 09:46, Петя Славова
2
Рецепта за болното американско общество в "Чарли Барлет"
Снимка: IMDB

Неловко е да видиш Робърт Дауни Джуниър в безпомощно състояние, отдал се на алкохола баща. Но всъщност „Чарли Барлет“ е заснет година преди холивудската звезда да се превъплъти в „Железният човек“. Дори Джуниър не е главното действащо лице.

Филмът на Джон Пол ни вмъква в училище, където хормоните на тинейджърите бушуват почти толкова силно, колкото и емоционалните сътресения на техните родители.

Чарли е момче, което непрекъснато го разнасят от един психиатър на друг, тъй като (според майка му) му е трудно да се приспособява. Скоро момчето се запознава доста добре с хапчетата и тяхното действие и се възползва от системата, за да стане най-добрия „психиатър“ в гимназията, където изслушва съучениците си и умело покрай това си умение се превръща и в техен сводник.

Да предпишеш хапчета на тийнейджъри е като да дадеш лимонада на жадни хлапета. Всъщност Джон Пол демонстрира болното отношение на обществото към децата. Нежеланието на възрастните да разберат подрастващите в тази толкова крехка възраст е визуализирано с не един кадър, но особено явен е този, в който майката на Чарли пие вино на дълга аристократична маса в техния хол, докато синът й от другия край се прави, че е чут и че слуша.

Естествено, че в гимназията има и любов, и приятели, и прецеденти, а Робърт Дауни Джуниър, чието екранно присъствие остава сред най-запомнящите се, е и директор, който все пак е един от малцината усещащ истинските болести на обществото. Гледайте на 24 октомври от 22.30 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
нормален от народа преди 8 години
Поне нашето общество е здраво.Нямаме такива проблеми имйки предвид бат Боко,Болен Сидеров и един честни и психично здрави политици.Нали те са представителната извадка.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно време..., като бях тийнейджър /пионерче, комсомолец/ по същия начин гледахме само руски филми и един път в гадината ни пускаха по един американски филм - остро социален за болното американско общество! ето, че се въна дабрата стара практика в някой тетевидения!