Киното ни гостува в Лондон

Стартът бе с трилогията на Павел Веснаков
30 окт 2015 14:04, Петя Славова
0
Киното ни гостува в Лондон
През ноември ще се прожектира "Урок". Снимка: СФФ

"Парафиненият принц", "Чест" и "Зевс" бяха прожектирани за първи път заедно в Български културен институт Лондон.
Късометражните филми, с участието на актьора Александър Алексиев в главните роли и в трите филма, предизвикаха оживена дискусия в Галерия София, съобщиха от института.

Павел Веснаков обяви в Български културен институт Лондон, че след филмовата вечер в Галерия София смята да показва трите си късометражни филми заедно, а представянето в Лондон е тяхната премиера като един общ проект.
Коментарите на публиката към режисьора Павел Веснаков и актьора Александър Алексиев продължиха повече от час.

"Парафиненият принц", "Чест" и "Зевс" предизвикаха въпроси относно отношението към определени социални групи, липсата на близост и адекватно общуване между хората и емоционалната дистанцираност.

Трите семейни истории провокираха дебат сред присъстващите в залата българи и чужденци, дали това е обликът на съвременна България и каква част от сюжетните линии във филмите са взети от истински истории и отразяват настоящата реалност и отношения в България.

Международната публика в Галерия София сподели и силното си впечатление от играта на Александър Алексиев, чието изпълнение и в трите главни роли бе определено като "зашеметяващо".

Павел Веснаков сподели, че присъства на толкова оживена дискусия на своето творчество за първи път.
Режисьорът е носител на редица награди, включително от София Филм Фест, фестивала "Златна роза" във Варна, Фестивала на късометражното кино в Балчик, както и от филмовия фестивал в Сараево.

Български културен институт Лондон продължава честванията на 100-годишнината на българското кино и през ноември, когато на публиката в Лондон за първи път ще бъдат представени новите български филми "Бартер" и "Урок".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: лондонПавел Веснаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари