Нуми Рапас като Ейми Уайнхаус

След документален филм за певицата, се готви и игрален
6 ное 2015 16:47, Петя Славова
0
Нуми Рапас като Ейми Уайнхаус
Снимка: архив, Reuters

В биографичния филм за известната британска певица Ейми Уайнхаус главната роля ще бъде изпълнена от актрисата Нуми Рапас, съобщи "Холивуд рипортър".

Сценарист и режисьор на проекта ще е ирландката Кирстен Шеридън. В образа на Уайнхаус ще се превъплъти шведската звезда, известна от филма "Прометей", пише БТА.

Предварителното название на продукцията е "Ейми Уайнхаус". Проектът засега е в много ранен, подготвителен стадий. Обсъждат се финансирането и етапите на снимачния процес. Водят се и преговори с бащата на певицата Мич Уайнхаус за правата за използване на песните й във филма.

През лятото на тази година бе показан документалният биографичен филм за певицата - "Ейми". Той е дело на режисьора Асиф Кападия. Бащата на британската певица остро критикува лентата за дъщеря си. Той отбеляза, че създателите на "Ейми" преднамерено са насочили вниманието върху нейната наркозависимост, но не са показали други важни страни от живота и характера й, например чувството й за хумор, припомни "Ню мюзикъл експрес".
Мич Уайнхаус определи филма "Ейми" като вреден за гледане, тъй като "не е съвсем достоверен" и съобщи, че възнамерява да заснеме собствен биографичен филм за Ейми Уайнхаус.

Уайнхаус почина на 27-годишна възраст от алкохолно отравяне през 2011 г., след като през по-голямата част от успешната си кариера се бореше с алкохолна и наркотична зависимости. Тя е носителка на 6 награди "Грами", както и на много други отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари