Късо кино в НДК

"В Двореца" се пренася в столицата
Обновена: 7 дек 2015 16:57 | 7 дек 2015 15:27, Петя Славова
0
Късо кино в НДК
Снимка: НДК

13-ят фестивал за късометражно кино „В Двореца” тази година ще се проведе в София. Домакин на престижното издание ще е Националният дворец на кулурата, който за първи път партнира на фестивала.Събитието ще започне на 8 и ще продължи до 13 декември.

Зала 3 е ангажирана за реализирането на тазгодишното фестивално съдържание, което включва: национална и международна състезателна програма, извънконкурсни  прожекции, съпътстваща музикална програма, както и множество образователни инициативи.

В рамките на фестивалната седмица ще бъде изграден и „Пазар на филмовата индустрия”, където партниращи на “В Двореца” организации и фестивали от Европа и света ще разположат своите щандове.

Международният фестивал е посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства, с продължителност до 27 минути.

Основната му цел е да представи съвременното късометражно филмово изкуство в България, Европа и света, като положително допринася за развитието му и създава благоприятна среда и платформа за изява, както на млади филмови творци, така и на доказани професионалисти в тази сфера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари