Крис Рок захапа "белите" "Оскар"-и

Комикът с хаплив расов коментар на наградите
Обновена: 29 фев 2016 13:19 | 29 фев 2016 13:07, Петя Славова
22
Крис Рок захапа "белите" "Оскар"-и
Снимка: Reuters

Съвсем ясно бе, че комикът Крис Рок няма да прости на Академията и ще подхване болезнената расова тема за тазгодишните изключително "бели" номинации за  златната статуетка, предават Ройтерс и Асошиейтед прес.

В своя пиперлив и хаплив встъпителен монолог той без много задръжки изобличи дискриминацията, властваща във филмовата индустрия. Скечовете на Рок през цялата вечер се завръщаха на тази чувствителна тема. По този начин комикът превърна бляскавото 3,5-часовото шоу, което по традиция е вглъбено предимно в себе си, в политическа сатира за расовите проблеми на САЩ, пише БТА.

Но расовият елемент беше само един от акцентите в 88-то издание на тазгодишната церемония, която мнозина определят като най-социално ориентираната в историята на "Оскар"-ите. Граждански апел прозвуча и от страна на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който призова американците за решителен отпор срещу сексуалното насилие в университетските градчета. Не остана по-назад и победителят в категорията за най-добър актьор Леонардо ди Каприо, който настоя за по-добро осъзнаване на заплахите, надвиснали над околната в глобален мащаб. 

Крис Рок хвана бика за рогата още с появата си на сцената в бяло сако и папийонка. Комикът небрежно се представи като водещ на шоуто "Изборът на бялата публика", известно още като "Оскар"-ите. Като побърза да отбележи, че ако е имало номинация за това кой да бъде конферансие на церемонията, той едва ли е щял да я получи (заради цвета на кожата си).
 
Крис Рок отиде още по-далеч, като заяви, че вместо американската филмова академия да споменава по традиция имената на споминалите се през годината кинодейци, би трябвало да се преклони пред всички онези чернокожи, които са били застреляни от полицаите, когато са отивали на кинопрожекции

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
МОИСЕЙ преди 8 години
Ние, евреите, имаме три празника в годината: Рош Хашана, Йом Кюпур и раздаването на Оскарите!Да ви е честито братя!
15
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Черни мой братя - вижте държавите в които вие управлявате - ЮАР, Либерия, Хаити и вижте държавите в които управляват бели - Юар от преди Нелсън Мандела, Доминикана а сега откриите едната разлика. Едните стават за живене - другите не. Познайте кои. На позналите да им се даде Оскар за познаване.
14
3
 
4
 
! Отговори
орвофилм преди 8 години
По скоро имаше задявка с бойкотиращите шоуто,но като цяло американската демокрация си е велика.
13
1
 
13
 
! Отговори
циника преди 8 години
аз съм изумен, че от Днес.бг и от много други медии не са разбрали САРКАЗМА (не става дума дори за ирония , а за сарказъм) в изпълнението на Крис Рок. Последният се подигра на плача, който произтече от някои чернокожи актьори заради липсата на номинации. А от медииите са го разбрали буквалистки:))). охххх, не, не може да е истина:))). Иначе въвеждащото изпълнение на Крис беше блестящо!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А всичко това беше "самоирония".... Но кой да знае тоз ингилезки.... ще кажете, че е по-труден от суахилито или китайския.... Една от най-добрите оскар-вечери ЕВЪР!
11
0
 
10
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Тия са като нашите роми, та даже и малко повечко се алчат. Та президента им е чернокож.... Това си е типично и за нашите ромчета дето все някой ги дискриминира . В момента в който ги накараш да свършат няква работа и хоп , това било дискриминация, а че ги храним и поим ,че им плащаме тока, водата , лечението и тн не е дискриминация. Повръща ми се вече от всякви подобни изцепки. В NBA няма дискриминация, в спринтовите дисциплини също , ми там сте добри кво да напрайме, да ревнеме че няма бял ли?
10
0
 
2
 
! Отговори
asd преди 8 години
В дрийм тийм 1992 имаше бели:Bird, LarryChristian LaettnerStockton, JohnMullin, Chris
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това се знаеше предварително. Да не си помисли някой, че Крис Рок сам е решил какво да каже. Нали си има сценаристи, които пишат репликите на водещите.
8
0
 
16
 
! Отговори
anatar преди 8 години
Днес.бе вие сте много *** парчета.. Цялата идея беше шоу, която да представи глупостта на това, някой да си мисли, че наистина има расова изолация.Никой не се е опитвал да "хапе белите". Напротив - той цяла вечер - "хапа черните" с иронията си.. заради идеята им изобщо да саботират наградите.Човек трябва да е внимателен какво чете..защото много често то е твърде далеч от истината.Но уж медиите са, за да са помощник на обществото в неговото осведомяване. В днес.бг днес се случи нещо различно.
7
0
 
12
 
! Отговори
. преди 8 години
крис рок е е нает да прави маймунджулуци на сцената. Дори не му е необходимо да влиза в роля- държи се съвсем естествено. Белите се посмяха, получиха си оскарите и си отидоха.Кой каза, че на тазгодишните награди не е имало чернокожи? След церемонията по награждаването, залата беше пълна с чернокожи- почистваха, подреждаха, метяха...Пълна расова дискриминация: един бял не се видя.крис, колко чернокожи са застреляни, когато са отивали на кино? А колко чернокожи са убити от други чернокожи?
6
0
 
36
 
! Отговори
Язека преди 8 години
В баскетболния дрийм *** на САЩ пък има също расова дискриминация, само че там всички са черни...Не чух никой бял да се оплаква от това.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде бе, на расова основа била. А дали не е, щото чернокожите не си дават много зор. Те на Ленонардо-то едвам оскар дадоха, че какво остава на постоянно преиграващите цветнокожи.
4
2
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Нагъл и грозен носър!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя въг.лен какво иска да направи поне един филм
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комик ли? Цял ***!
1
0
 
31
 
! Отговори
Версаче преди 8 години
Ами първо - никой *** не игра в номинираните филми, второ - как хубаво му стои белия смокинг!