"Мамут": Как глобализмът ни направи толкова самотни

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
9 юли 2016 09:54, Петя Славова
0
"Мамут": Как глобализмът ни направи толкова самотни
Снимка: Bulgaria ON AIR

Картина на глобалното отдалечаване на човека един от друг рисува Лукас Мудисон във филма си „Мамут”.

Шведският режисьор ни вмъква в света на семейна двойка – Елън (Мишел Уилямс) – преуспял лекар и Лео (Гаел Гарсия Бернал) , чийто уебсайт намира много добри купувачи в Тайланд. Докато двамата са заети с работата си, детето им бива гледано от филипинката Глория, чиито синове от своя страна всеки ден я чакат да се прибере у дома във Филипините.

Мудисон много точно улавя спецификите на съвременното общуване - все по-често по телефон, но не и един с друг, на живо. Самотата е отразена в срещите на персонажите с чуждите хора, но не и със семействата си.

Действието е ситуирано в мегаполиса Ню Йорк, Тайланд и Филипините. Комфортът и забързания начин на живот в САЩ се противопоставят на живописни пейзажи, но с покъртителна бедност в другите две дестинации.

А случващото се с героите в големия град превключва действието в друга посока, превърнала се в космическа, космополитна игра и ги кара да поемат  в съвсем друга посока.

Филмът е на места сантиментален, но трогващ с емоциите, които измъква режисьорът от персонажите си. Гледайте „Мамут” на 9 юли от  19.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари