Семейно: Яна Титова и Алек Алексиев се събират и в КИНОlove

Лятното турне с българско късометражно кино стартира
14 юли 2017 08:48, Петя Славова
0
Семейно: Яна Титова и Алек Алексиев се събират и в КИНОlove
Снимка: архив, Лятно Кино в Квартала

Актьорското семейство Алек Алексиев и Яна Титова, която се изявява и като режисьор, ще водят зрителите през всички спирки на второто турне КИНОlove.

Събитието започва от 14 юли и продължава до 9 септември, съобщават инициаторите от NO Blink - интернет платформата за българско късометражно кино, чието мото е "#НеМигайте пред българското кино!".

Началото е в Приморско, на Централния площад. Следват Лятното кино във Варна - 22 юли, "Градина" - UpOutdoorCinema - 5 август, "Охлюва" в Бургас - 19 август. Прожекциите на открито са от 21.00 ч.

КИНОlove е на фестивала "София диша" на 26 и 27 август от 16.00 ч., на "Аполония" в Созопол на 1 септември от 23.00 ч. и в "Lucky Дом на киното" в Пловдив на 9 септември от 18.00 ч.

Драмите в програмата са "Правила" на Ясен Генадиев със Стефан Данаилов, Мария Статулова, Евелин Костова, Дарин Ангелов, "Една нощ с Борис Павлович" на Георги Светломиров с Венцислав Занков и Ники Стоичков, "Крило на дракон" на Антония Милчева с Цветомира Любомирова и Александър Смолянов.

Комедийният жанр е представен от "На червено" на Тома Вашаров с Цветан Даскалов, Пламена Гетова, Вълко Камарашев, Явор Борисов, Николай Върбанов, Жанет Йовчева, а анимацията - от "Легенда за първия кукер" на студио "Змей".

В селекцията са още документалният филм "88 MHz" на Яна Титова за радиожурналиста Йордан Георгиев и детският "Моята истина" на Стефани Райчева с Борислава Петрова, Геновева Крумова и Явор Ковачев.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари