Адвокатът на Уайнстийн се отказа да го защитава

Възникнали разногласия между двамата
Обновена: 18 юни 2019 15:53 | 18 юни 2019 15:53, Петя Славова
2
Адвокатът на Уайнстийн се отказа да го защитава
Снимка: БТА

Хосе Баес, адвокатът на подсъдимия за сексуално насилие холивудски продуцент Харви Уайнстийн, вече няма да го представлява и се оттегля от делото, съобщи БТА, позовавайки се на телевизионния канал CNN.

В петък адвокатът е подал искане за самоотвод във федералния съд на Ню Йорк, където се разглежда делото срещу Уайнстийн. По време на представянето на документите в съда Баес е заявил, че неговите действия са били продиктувани вследствие на възникналите сериозни разногласия с подзащитния му.

По думите на адвоката обвиняемият умишлено е игнорирал постигнатите споразумения за изплащането на обезщетения и е направил работата на защитата "неоправдано трудна".

Хосе Баес не е първият адвокат, отказващ се да защитава Харви Уайнстийн. Преди него, през месец януари, друг юрист, Бенджамин Брафман, също си даде отвод по делото, след като пое защитата на продуцента.

Роналд Съливан, сътрудникът на Баес, който пое делото след Брафман, също напусна екипа на защитата преди около месец, припомня Си Ен Ен.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
магурката преди 9 месеца
Че той,ако вземе да раздава на всяка каквото поиска де ще му излезе края.Вероятно са поне 20 на ред и ако видят,че дава ще станат десет пъти по двадесет.Може пък да смята,че цената да избегне дело е твърде висока и да е решил да се защитава.А бе щом на Пулев за една импулсивна целувка от радост му разказаха играта,кой знае какво му искат.