Безмилостно на война с "Белият тигър"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
13 окт 2019 08:53, Петя Славова
5
Безмилостно на война с "Белият тигър"
Снимка: Bulgaria ON AIR


Поредната смела история разказва Карен Шахназаров с филма си "Белият тигър". Режисьорът,  който обича да експериментира с различните жанрове в киното пресъздава военна драма, като ни връща във времето на Втората световна война.

Шахназаров работи със съсценариста си Александър Бородянски, който му е верен партньор в киното, като този път екранизират повестта на Иля Бояшов.

Двамата пресъздават странна гледна точка на епохата, като на преден план излиза "ловът" между танковете, които се надпреварват за надмощие. Войната е към финала си, жертвите са многобройни. От една страна страх всява неуязвимият немски танк "Белият тигър". От другата - СССР решава да отвърне на удара с Т-34—85. 

Шахназаров събира едновременно реално състествуващи личности и намества съдбата им до тази на измислени персонажи. В центъра е танкист с множество изгаряния, който по чудо оживява. Именно той се изправя срещу "Белият тигър" с мисълта да го победи. Непрестанното дебнене разкрива страховити измерения на войната, в която обикновените хора са толкова лесни мишени.

Самият Шахназаров споделя, че посвещава филма си на своя баща и поколението, което се е сражавало тогава.

Филмът е предложението на Русия за "Оскар"-ите за най-добър чуждоезичен филм през 2012 г. Ролите са поверени на Алексей Вертков, Виталий Кищенко, Валерий Гришко, Дмитрий Биковски-Ромашов, Герасим Архипов, Кристиан Редъл и др.

Гледайте "Белият тигър" на 13 октомври от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
до русофила преди 4 години
До Анонимен 4Човека е абсолютно прав!Всичко това е много добре известно,и е излишно да се пънеш !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Колкото знаеш какво е Едипов комплекс, толкова знаеш и за останалото, което си написал.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реални хора...?!?!?! Абсолютна измишльотина! Т34-85 е модификация на Т34. При всички случай това е среден танк и няма АБСОЛЮТНО никакъв шанс срещу Тигър. Били са потребни около 5 Т34 за да победят Тигър и то само ако го атакуват в гръб. 76 мм. оръдие не е можело да пробие 120 мм. броня на Тигъра. Факт, но руснаците умират да величаят себе си. Едипов комлекс. Американците са същите. Иначе са пълнили гащите и заобикаляли Тигрите от 100 км. Ако Хитлер е имал бензин нямаше да победят НИКОГА.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези хора други теми нямат .
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филмът е страхотен, но го повтаряте за 10 път. Не е зле, да купувате и по нови филми или просто си станете една новинарска телевизия без филми. Явно не ви дават ресурси.