Остава ли нещо "Скрито-покрито"...

Филмът по телевизия Bulgaria ON AIR
26 окт 2019 09:15, Петя Славова
5
Остава ли нещо "Скрито-покрито"...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво може да смути всекидневието на нормално на пръв поглед семейство разгадава режисьорът Михаел Ханеке във филма си "Скрито-покрито".

Сюжетът ни среща с Жорж (Даниел Отьой), който е водещ на телевизионно предаване и съпругата му Ана (Жюлиет Бинош) - редактор в книгоиздателство. Двамата имат 12-годишен син Пиеро и фамилията им е пример за образцово семейство.

Появата на странни видеозаписи размътва битието на героите и наяве излизат добре притаени, но отдавна съществуващи проблеми.

Ханеке обича да показва недостатъците на хората, подтискани под обсадата на вече приетите норми. Режисьорът е убеден: колкото и добре да се прикрива, човекът не може да избяга от себе си.

Суетното битие на персонажите се преобръща, а Ханеке много умело владее подобни ситуации. Доказал е таланта си във филми като "Код неизвестен", "Пианистката", "Времето на вълка", а с "Бялата лента" и "Любов" получава "Златната палма" в Кан.

"Скрито-покрито" му носи също доста отличия, сред които и ФИПРЕССИ, наградата за режисура и приза на екуменическото жури.

Режисьорът проследява човешкият страх, който постепенно плъзва и приклещва семейството. Страхът е притаен, като тайните, но именно той подтиква притихналите емоции  да излязат наяве, а лицемерната нравственост да се разпадне.

Гледайте "Скрито-покрито" на Михаел Ханеке на 26 октомври от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
:))) преди 4 години
Едните корветници на пияндето Алекси се въодушевиха, че започвам да мисля като тях.Мъ-рши, нищо не се е прменило!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкривените факти с които ви е захранил Изродения Гол *** митю са ви се усладили, но не сте отчели, че нещата не са такива, каквито изглеждат.:)))Благодаря, че превърнахте и околните в *** - по ваш образ и подобие!Сега не се притеснявам и не си хвърлям бисерите на свинете!Привет и на днескашните по-дло-ги!:)))
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великолепно е, че сте накарали дори 13-15 годишни момичета да подсвиркват и да крещят на улицата! Как иначе щях да знам, че тези, още от сега са долнопробни и кухи - точно каквито харесват дядовците ДС-ари. :)))Хиляди благодарности зя това, че ми показахте, че няма читави хора наоколо! Безкрайно щастлива съ и от факта, че добре съм ви изиграла, точно когато сте били сигурни, че сте че "хванали" :)))
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не остава "скрито-покрито".Няма да останат скрити и постановките, клеветите и лъжите на дъртите ДС-совци.:)))Дъртия Гебо и Компания, Димитрови и прочие от-ка-чалки, които промиват главите на са-потненци.Г-н ФАКТ, наистина си мислите, че сте наясно с фактите?! :))Единствения безспорен факт е: Твърде много съм ви важна!Бясната ви завист ви кара да не спирате да се опитвате да ме обезцените.КАКВО ПО-ЯРКО ДОКАЗАТЕЛСТВО за моята ценност!
1
1
 
5
 
! Отговори
200 грама шпек преди 4 години
Боза.