Без "Физика на тъгата" на Тео Ушев на "Оскар"-ите

Българският аниматор влезе за 3-и път в краткия списък
Обновена: 13 яну 2020 15:46 | 13 яну 2020 15:40, Петя Славова
17
Без "Физика на тъгата" на Тео Ушев на "Оскар"-ите

И този път Тео Ушев бе на крачка от номинация за "Оскар". Днес Академията изкара списъците за надпреварата на златната статуетка и името на българския аниматор не бе сред обявените имена.

Ушев участва с късометражния "Физика на тъгата" по книгата на Георги Господинов и бе включен в така наречените "кратки списъци", като от всички кандидати бяха избрани едва 10, които да продължат напред.

Още по темата

Тео Ушев за трети път влиза в краткия списък на наградите "Оскар". С "Дневниците на Липсет" той така и не получава номинация, но "Сляпата Вайша" влиза в номинациите за престижните награди.

В категорията влизат: Dcera (Daughter), Hair Love, Kitbull, Memorable и Sister. Номинациите бяха обявени от актьорите Иса Рей и Джон Чо.

"Физика на тъгата" е най-амбициозният проект на Ушев до сега. За създаването му аниматорът - режисьор отделя цели 8 години. По същото време той е ангажиран и със "Сляпата Вайша".

Един от най-успелите български аниматори бе сред гостите на Киномания в края на миналата година, където представи филма у нас. За "Физика на тъгата" Ушев сподели, че му прилича на "капсула на времето", за поколението, което още търси своята идентичност.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Награждаван тук на практика той е никой на запад---Моля? Господинов, освен че е изобщо превеждан на няколко западни езика, което е страшно изключение за съвременни автори от страна като България, е по-награждаван в чужбина, отколкото в България. Толкова е никой, че води семинар по творческо писане в Хумболдт Университет в Берлин цял семестър, който е най-престижният в Германия.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мацаници на бездарен свирач на тъпaн, който се мисли за велик.
11
3
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Честно, има и по читави романи български за които няма такъв шум,това е един феномен на интернет известност, който хване вълната, печели.Българската анимация има един проблем, подобен на българската естрада, става само за местна употреба и то не всеки я харесва
10
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
знам една песен за ушев, ама дали за тоя иде реч..
9
3
 
4
 
! Отговори
Носител на Оскар преди 4 години
Ще имат възможност да потъгуват още малко по въпроса, барем измислят и Химията на Тъгата.
8
9
 
12
 
! Отговори
Абе 5 преди 4 години
Ти познаваш ли го? Защото аз го познавам. И точно това което никога не може да се каже за него е "надут". Много реален и имащ ясна представа човек, който няма егото присъщо на мноооого по-нисши местни величия от всички сфери на живота. Няма ното мания за величое, ното пък простащина в него. Затова и тук все го плюят. Не е селянин и злобар просто.
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото се отнася и за глуповатият Господинов.Награждаван тук на практика той е никой на запад.Но много искат да ни го наложат за нещо.
6
14
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 4 години
Ах какви малки злобни душички има тук. Само успели лауреати пишат тук.
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е един много надут бездарник, много дразнещ тип, но въпреки това е българин и трябва да го подкрепим все пак.
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално е академията да отрязва некадърниците.Ушев е поредния претенциозен неуспял българи на запад награждаван тук.От същите подобни неудачни некадърници.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
One hit Wonder..
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
номер 1, а ти си преуспял, та преуспял, че да съдиш
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, щеше да е хубав подарък в деня на българското кино