Удобен ли е "Диванът на Сталин" ?

Филмът - по телевезия Bulgara ON AIR
4 юли 2020 15:15, Петя Славова
11
Удобен ли е "Диванът на Сталин" ?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво ли би разказал Сталин, ако седне пред психоаналитика си? Френската актриса Фани Ардан се опитва да разбере с режисьорския си опит "Диванът на Сталин".

Историята на филма е вдъхновена от  едноименния роман на Жан-Даниел Балтаса. В ролята на съветския диктатор влиза Жерар Депардийо.

Връщайки времето назад, в началото на 50-те години на миналия век, виждаме как Йосиф Сталин се оттегля три дни в уединение в имението на граф Николай Михайлович. С него е любовницата му Лидия.

Героят прави равносметка на миналото, на действията си в своя кабинет, легнал върху диван, препратка към този на Фройд в Лондон.

С любовницата си Сталин се заиграва опасно, като я кара тя да се превърне в негов психоаналитик, а той да влезе в ролята на пациент. Повечето от сеансите стават по тъмно и  са смес от нощните му видения, които Лидия тълкува, като някои от тях са реални, но други - не съвсем.

Депардийо  представя Сталин като човек, несъзнаващ грешките си, непознаващ страха, а Фани Ардан опитно следва персонажите. Това не е и първият й опит в киното като режисьор. Вече е заснела "Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв".

Останалите роли са поверени на Еманюел Сение, Пол Ами, Франсоа Шато, Лина Пиколи-Трюфо, Филип Леру. Гледайте "Диванът на Сталин" на 5-ти май от 00.20 часа по телевизия Bulgara ON AIR.


 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 1 месец
Не зная, и не искам да зная, дали е удобен дивана на този диктатор-психар, банков обирджия, развратник, бандит под расото на свещеник, избил стотици хиляди невинни руски граждани, умрял като куче, сам в кабинета си! Може някой да попита, дори да иска да опита ложето му в мавзолея, дали е удобно! Това си е негов личен проблем! Нейси, не ни занимавайте с този, и дали ще му правят филм! Сталин никога няма да стане икона на която да се покланяме! Оставете в забвение, мумията в мавзолея!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дай линк, че е американофоб и че е приел исляма.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Депардио уж беше краен АМЕРИКАНОФОБ неистово мразещ и презиращ ХОЛИВУД пък на всичкото отгоре е и приел ИСЛЯМА то ест вече МЮСЮЛМАНИН непрекъснато обиждащ РЕНЕСАНСА и ПРОСВЕЩЕНИЕТО

А се снима за най-обичания от мюсюлманите вожд на СССР дето за Сталину покрай новооткритата гробница на Тимурленг от Самарканд мюслитата направо помитат германските нацисти край Сталинград

Малко е като вица дето болшевик от КПСС говори пред тълпа че вече няма да има Християнство а те им казват "Алах да Ви поживи"
6
5
 
4
 
! Отговори
rusnak преди 1 месец
Незнам дали е удобен дивана му за седене, но така му седяха на кочана, че още ги боли.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4

Га си прост селянин ...
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В какво смисъл удобен...за пъpдне ли !?
3
6
 
4
 
! Отговори
Taliban преди 1 месец
СИГУРНО Е УДОБЕН НО НА МЕН ДИВАН НЕ МИ ТРЕБЕ.ДИВАЦИТЕ ГО ПРАВИМ ПО ДРУГ НАЧИН ....ЩЕ ИЗКОЧИ НЕКОЯ ПРУЖИНА ОТ ДИВАНА И ЩЕ СЕ ЗАБИЕ НЕ ЗНАМ КЬДЕ СИ АКО ГО ПРАВИМ С МАГНЕТУТ 8 ПО РИХТЕР
2
4
 
9
 
! Отговори
уффф преди 1 месец
Пак изгъзици!
1
4
 
9
 
! Отговори
Пфффффф преди 1 месец
Потpecaващи глyпocти!!!!!

Нормален и адекватен човек с минимално самоуважение и интелект никога не би седнал да си губи времето с такава боза!!!!!!!!