"Мулан" тръгва по кината у нас от 11-и септември

След анимационната версия, идва ред и на игралната
12 авг 2020 14:40, Петя Славова
13
"Мулан" тръгва по кината у нас от 11-и септември
Снимка: Форум филм


Този септември в българските кина ще можем да се насладим подобаващо на дългоочакваната игрална версия на легендата за Мулан, разказана с епичен размах от режисьорката Ники Каро. Забележителните декори и костюми, впечатляващите екшън сцени, колоритните герои и драматичната история на изключителната Мулан предлагат незабравимо изживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Вдъхновен от древната китайска поема "Баладата за Мулан" и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 г., Мулан разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която - за да защити честта на семейството и народа си - заблуждава всички, че е мъж, и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин. Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

Отправете се на неповторимо приказно пътешествие само в кината и открийте с Мулан един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да останеш верен на себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

В актьорския състав на Мулан се включват Лиу Ифей (Забраненото кралство, Имало едно време) като Мулан, Джет Ли (Герой, Непобедимите) като императора, Дони Йен (Rogue One: История от Междузвездни войни) като командира Тунг, Джейсън Скот Лий (Тигър и Дракон) в ролята на Бори Хан, Гонг Лий (Проклятието на златното цвете) като вещицата и др. Режисьор на филма е Ники Каро (Whale Rider), а сценаристи са Рик Джафа и Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.

"Мулан" може да гледаме у нас от 11 септември в кината на 2D, 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Муланекранизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехх, де да имаше кой да напише още два-ти сценария, че едни и същи 20 филма ги въртим от 40 години. Догодина - Рапунцел игрален. Пфф
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешното е, че главната актриса, която играе Мулан е родена във Вухан.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Холивудска дисни-боза. Има хубав филм от 2009. Статията е написана така, че все едно за първи път се прави филм за Мулан.
1
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Фими само с черни или с жълти не мога да гледам. Но това си е мой проблем...