Филмовият фестивал "Master of art" беше открит в София

Найо Тицин с подробности за първия по рода си подобен фестивал у нас
28 авг 2020 11:39, Ния Христова
3

 

Във времето на високите технологии документалното кино пише и пази историята. Също така прави значимите личности и събития интересни за по-широката аудитория. 67 пълнометражни и 12 късометражни филма от целия спектър на живота ще бъдат показвани на публиката в началото на новия месец. 

"Тази година е пето издание. По кината в София, Пловдив и Варна хората могат да видят нови филми, които не са показвани в онлайн изданието. Снощи беше официално откриване в София, а в Пловдив и Варна предстои на 1 септември", сподели Найо Тицин, създател и артестичен директор на филмовия фестивал "Master of art", в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той е на мнение, че всеки ще може да намери нещо за себе си, тъй като това са филми от целия спектър на изкуството. "В рамките на час-час и половина заживяваш с тези филми. Камерата, проследявайки ги, те прави близък с тези хора, които няма как да разбереш", смята той.
 
Първият излъчен филм на фестивала бе "Прегръдката". Ще бъдат прожектирани и 10 филма за различни женски образи, които са оставили отпечатък върху изкуството. Мотото на фестивала е "Прегърни изкуството", а по думите на Тицин документалното кино също може да бъде произведение на изкуството.
 
"Нашият фестивал дава възможност да разберем по-добре света, в който живеем. Имаме всичко за даденост, но то не е даденост. Тези фестивали се случват благодарение на много партньорства - със Столична община, Националния филмов център, Държавния културен институт...", разказа още Тицин.
 
"Извънредното положение дойде на 13 март, нашият фестивал беше планиран да започне на 9 април. Трябваше много бързо да реша какво да правя. Давам си сметка, че тази объркана година ни дава шанс да бъдем по-адаптивни", отбеляза още той за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Някой знае ли, откъде е Тицин, че Уикипедия не знае ? Да не е някаква тайна ?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Найо-Тицин Атанасов Нейков!!!!Браво на родителите!!!