Между преходното и вечното с "Великата красота"?

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
25 апр 2021 10:15, Петя Славова
7
Между преходното и вечното с "Великата красота"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бързият и лесен успех може и да носи щастие, но със сигурност не и мъдрост. Това осъзнава бохемът Джеп Гамбардела във филма на Паоло Сорентино "Великата красота".

Гамбардела води охолен живот след появата на първата му книга, на която единствено крепи постиженията в живота си. Макар и да се движи сред лукс, обитавайки аристократичен апартамент срещу Колизеума, героят списва журналистически текстове без да успее да повтори постигнатото.

Животът му минава сред шумни партита,  лесни и бързи приятелства, които естествено и не траят дълго, но за това си дава сметка едва след като разбира за смъртта на жена, оказала се и единствената, която е обичал в живота си.

Паол Сорентино описва трансформацията и равносметката на Джеп под музикалния съпровод на Леле Маркители, улавящ  колебанията на персонажа, дори и да е сред шумни светски събития.

Близо до героя е и камерата на на оператора Лука Бигаци, който освен автентичната атмосфера, разкриваща битието на италианския елит,  проследява и емоционалните настроения на героя.

Ролите са поверени на Тони Сервило, Джорджо Пазоти, Франко Грациози. Филм, който ясно разграничава кои са вечните и кои преходни неща в живота.

 Гледайте "Великата красота" на 25 април, от 22:00 часа, по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
2
0
 
0
 
! Отговори
The Bear Jew преди 3 години
Напълно си заслужава да не слиза от ефир, непрекъснато да бъде препоръчван и да се натъртва на значението му колкото се може по-често! Фелини би се гордял с постrгнатото от по-младият си адютант Сорентино <3
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този филм всяка седмица го рекламирате. Това му е някъде 15-тото излъчване и реклама за последните няколко месеца.