»ндиана ƒжоунс - ’арисън ‘орд става на 79

ѕостроил дома си сам, с 22 години по-млада съпруга, има мравка на свое име
13 юли 2021 13:43, ѕет€ —лавова
14
»ндиана ƒжоунс - ’арисън ‘орд става на 79
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

∆ивата легенда ’арисън ‘орд е един от най-добре платените и попул€рни актьори в ’оливуд и днес, на 13 юли, навършва 79 години.

ѕо този повод, ето н€кои малко известни и любопитни детайли от неговите живот и кариера.

“ой е роден в „икаго. ѕо време на завидната си кариера получава множество награди за ролите си, припомн€ Ѕ√Ќ≈—.

’арисън печели световна слава благодарение на рол€та на ’ан —оло в поредицата "ћеждузвездни войни" и влиза в тази рол€ в четири продължени€ за период от повече от 42 години. ”частва и в култови€ филм от 1982 г. "Ѕлейд –ънър".

Ќай-емблематична е обаче рол€та му на археолога-приключенец »ндиана ƒжоунс, като в момента актьорът снима петото продължение на едноименни€ филм.

”частва в множество екшън филми, но също така и романтични драми. “ой изигра рол€ в големи€ хит "≈ър ‘ор едно", който спечели 315 милиона долара. ћалцина зна€т, че първоначално в него е тр€бвало да играе  евин  остнър.

»мето на ’арисън обикновено се споменава във филмите като ’арисън ƒж. ‘орд, за да не се бърка с негови€ съименник, станал известен с немите филми.

ўо се отнас€ до ролите му, той ги подбира много внимателно. Ќапример отказва да участва в хитовете "ƒжурасик парк" и "ѕатриотът".

ѕоради ангажимента му да се бори за спас€ване на околната среда и животните, вид мравка е кръстен "‘орд" на негово име.

√ол€мата страст на актьора е пилотирането на самолети.

’арисън не се интересува от техническите детайли, така например е заснел ц€лата поредица "ћеждузвездни войни" без договор.

ѕреди да започне да се занимава с актьорско майсторство, известно време работи като дърводелец и днес дори казва, че това е любимото му хоби. ƒоколко е опитен, показва ранчото му в град ƒжаксън ’ол. “ой сам построи тази къща, там прекарва време със съпругата си  алиста ‘локхарт ("јли ћакбийл").

¬ъпреки че има многобройни хитове, ‘орд е номиниран за престижни€ „ќскар“ само веднъж, още през 1986 г. за филма "—видетел".

‘орд е известен публично със стриктното си пазене на лични€ живот в тайна и се по€в€ва на червени€ килим само когато е наложително, поради ангажименти във връзка с нов филм или такива на съпругата му  алиста.

ѕреди сегашната си съпруга, той се жени два пъти. — първата си съпруга, готвачката ћери ћаркуърд, той се развежда след 15 години брак и има синове ”илард (52) и Ѕен (53). ¬тори€т брак на ’арисън е от 1983 до 2004 г. с телевизионната сценаристка ћелиса ћатисън. Ѕившите съпрузи имат дъщер€ ƒжорджи€ (31) и син ћалкълм (33).

Ќасто€щата съпруга на ‘орд,  алиста, осинови син Ћиъм, 19-годишен, когато беше бебе, а по-късно той беше осиновен и от ’арисън. ƒвойката е женена от 2010 г., а връзката започна през 2002 г., по време на наградите "«латен глобус". ¬ъпреки че много зли езици твърд€ха, че любовта им н€ма да продължи дълго, известната двойка все още доказва, че за любовта н€ма граници.

’арисън ‘орд спазва изтощително стриктен дневен режим по време на снимките на пети€ епизод на „»ндиана ƒжоунс“, който в момента се снима във ¬еликобритани€. ’арисън се разхожда, кара колело по 40 мили на ден и €де енергийни блокчета, за да поддържа формата си за 11-часовите нощни снимки.

»зточник каза пред вестник "Sunday Mirror": "“ова е неверо€тно. »зглежда, че спазва много стриктна ежедневна рутина. ћожете да сверите часовника си според нещата, които прави по едно и също време всеки ден”.

"“ой с€каш има вътрешен часовников механизъм, много регламентиран. “ова е събуждане, об€д, много дълго каране на колело, след това е на снимачната площадка от 18:00 часа. ѕосле се прибира в хотела около 5 часа сутринта. “ози режим на упражнени€ и работа би бил сериозно изпитание за човек, който е дори на половината от възрастта на ’арисън. явно снимките за него са истинско посвещение".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
0
 
0
 
! ќтговори
до 12 преди 2 години
ƒа-а,лоша работа!ј случайно това,че синовете на ћорган нос€т часовници по $10 не ти ли говори нещо!?
11
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
”родливо стиснат ***, парите са му главната цел в живота. Ќа дъщер€ си преди 2 години не иска да купи един часовник за повече от $500. ∆алък е, много слабо ме интересува колко години е навършил
10
0
 
0
 
! ќтговори
ƒрагомиров преди 2 години
»зключителен като актьор! јтова, че е бил дърводелец е чест за него, а не факт, който е смущаваш! “акава кариера може да се случи само в јмерика! ƒа е жив и здрав!
9
7
 
3
 
! ќтговори
минус преди 2 години
ƒобър актьор, но много страхлив мъж. ¬с€ка жена може да го води за носа. ƒа е жив и здрав дълги години!
8
4
 
0
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 2 години
хм!...≈,първо да му честит€ рожденни€ ден,де!..-"„–ƒ!"...ќбаче:-винаги съм имал едно вътрешно —ћ”ў≈Ќ»≈,като съм го гледал то€...Ќе знаех на какво се дължи.."¬елик актьор",страхотни роли,..мачовска визи€...—ега обаче ми стана €сно:..-«аради усещането ми за неговата —ЏўЌќ—“-“ј«» Ќј ƒЏ–¬ќƒ≈Ћ≈÷!!!...Ѕлагодар€ на меди€та за информаци€та!...» за да не си мислите че съм "злобар",ще повтор€:-„–ƒ!
7
0
 
14
 
! ќтговори
„–ƒ преди 2 години
–≈—ѕ≈ “ » ”¬ј∆≈Ќ»≈ ƒј —» ∆»¬ » «ƒ–ј¬
6
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ћного ми липсват такива приключенски филми като първите 3 от поредицата »ндиана ƒжоунс.
5
0
 
30
 
! ќтговори
полезен евреин преди 2 години
»звънредно р€дко се срещат такива.∆ив и здрав!
4
1
 
38
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ћъж, та дрънка! ¬еликолепен актьор и земен човек! „естит рожден ден и да ил€ди!
3
5
 
11
 
! ќтговори
ƒърт √ейдър преди 2 години
”важаема мисирке,тиза ’јЌ —ќЋќ да си чувала,или набл€гаш на българси сериали и филми халтураджийски!?!
2
5
 
6
 
! ќтговори
House M.D. преди 2 години
ѕартньорът на ’ан —оло, „убака, не може да се похвали със същото.
1
15
 
8
 
! ќтговори
јсан преди 2 години
¬ишу образувание има ли :)))