Копола: Нямам намерение да спра да снимам филми

Той вече пише следващия си сценарий
Обновена: 18 май 2024 08:55 | 18 май 2024 08:00, Стела Стоянова
8
Копола: Нямам намерение да спра да снимам филми
Снимка БГНЕС, архив

Франсис Форд Копола заяви, че няма намерение да спира да снима филми и вече пише следващия си сценарий. Изявлението му дойде само няколко часа след като на фестивала в Кан се състоя световната премиера на епичния му филм „Мегаполис“.

85-годишният американски режисьор прекара десетилетия в работа по страстния проект „Мегаполис“, в който Адам Драйвър е в ролята на яростно амбициозен архитект, решен да преустрои разпадащ се град в утопия, на пръв поглед на всяка цена.

Запитан на пресконференция дали може да се изкуши да преработи филма по-късно, както направи с предишния си носител на „Златна палма“ „Апокалипсис сега“, Копола заяви, че се надява да се върне в Кан „след 20 години“.

„Ако има начин да направя филма малко по-добър, ще опитам. Но знам, че съм приключил с него, защото вече започнах да пиша друг филм. Така знам, че съм приключил“, каза режисьорът.

Отзивите за изключително амбициозния и експериментален „Мегаполис“ са смесени. Критиците в САЩ бяха до голяма степен ентусиазирани, докато европейските издания бяха значително по-малко убедени./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: сценарийфилмиКопола
Още от Кино
Филмът "Заветът" разказва за жертвите на домашно насилие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
вгз преди 1 ден
С нетърпение очаквам да видя някой умрел режисъор как снима. Тези не знаят кога е време за пенсия.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Холивуд умря отдавна. Няма никакви свестни продукции, няма актьори, няма таланти повече. Жендърските ценности и либерастията го доведоха до там. Някой да каже един оригинален добър филм (примерно като Жега) последните десет години.
4
1
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Дори и след смърта!
3
0
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 2 седмици
Я напишете и как Клинт Истууд СЕ ОТКАЗА от шесте си Оскара и каза че е отвратен от това което представлява днес Холивуд и че не иска да има нищо общо с тях. Квоти... шуробаджанашки истории... филмова роля срещу сеххх .... Толериране на бездарни третополови ... подкупи... измами с рейтинга на филми... А и Клинт НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ. Актьорите отказващи да работят с Холивуд се увеличават със всеки изминал ден.
2
1
 
0
 
! Отговори
Ездата на валкюрата преди 2 седмици
Сещам се за героя на Сергей Бодров от "Кавказкий пленник" който накрая махаше на тежко въоръжените вертолети и викаше "ееейх, тук съм, тук съм" и но те го отминаха и той почна да вика "не надо, не надо", и музиката беше от "Прощаването на славянката".
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"яростно амбициозен архитект решен да преустрои разпадащ се град в утопия" - Типично по американски: целия свят ще преобърнат с главата надолу, но да е според тяхното разбиране за хармония. И най-важното: да спечелят милиарди.