Невероятната история на Роко Граната и неговата "Марина"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
18 юли 2021 20:32, Петя Славова
13
Невероятната история на Роко Граната и неговата "Марина"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Животът на Роко Граната изглежда като сбъдната американска мечта. Израснал в бедно семейство на миньори, той решава да търси късмета си далеч от родината, а различните етапи от живота му проследява Стийн Конинкс във филма "Марина".

Действието се развива през 50-те години на миналия век, когато все още неизвестният Граната бяга от консервативния си баща и родната Калабрия, където детството му е изпълнено с доста перипетии. След като заминава за Белгия с надежда за по-добър живот, идват новите проблеми, свързани с негостоприемството към мигрантите.

Героят се налага да се изправи този път срещу дискриминиращото отношение на белгийците, а режисьорът акцентира върху  националистичните настроения и социални бариери, съществуващи в страната.

Конинкс се превръща в прецизен наблюдател на израстването му от беден емигрант в успешен музикант, който въпреки трудностите не спира да следва мечтите си.

Роко Граната става музикален продуцент и собственик на белгийската звукозаписна компания "Кардинал Рекърдс".

Името му се помни с хита "Марина", продаден в 5 млн. копия, както и покрай него звездата печели много награди.

Потопени в автентичната атмосфера на отминалото време и музиката, вдъхновила няколко поколения, филмът печели наградата Остенде за най-добър филм, режисура и сценарий, както и с Магрит за най-добра фламандска копродукция.

В ролите ще видим Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони. Гледайте "Марина" на 18-и юли от 22. 00 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Бля-бля преди 2 години
Най-добрия филм от тоя жанр е walk the line за Джони Кеш с неповторимия Хоакин Финикс
11
0
 
1
 
! Отговори
До Просото преди 2 години
Прав си, филмът имаше някои непростими пропуски, които го караха да изглежда точно както ти го описваш в началото. Но играта, играта на Дж. Фокс - неповтоима! Фреди:( може само да мечтае за подобно превъплъщение.Преди години Даяна Росс изигра Били Холидей и филмът (поне тогава) беше много впечатляващ, вкл. нейната роля. Изключвам, разбира се, вокалната част.
10
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
За мен най-силен филм,описващ живота на музикални "звезди" ,е "Рей"...Въпреки че е почти изцяло от "кафеникавите",към които имам особено отношение /да не прекалявам../,филма си е много,много стойностен и както споменах,силен..Не бих го нарекъл "биографичен"...По-скоро.."Философска творба"..
9
0
 
0
 
! Отговори
До Зоро преди 2 години
Филмът за Queen е на 61-о място по Lifetime Gross.И преди него имаше много продукции за музиканти, както и Оскари за главните роли.
8
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Сикиджам року
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубав филм, гледал съм го, първо по държавната телевизия го излъчваха.
6
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народа е на Радка пиратка :)))
5
3
 
2
 
! Отговори
Аличко преди 2 години
Ей сега за този Роко Бароко и едно шампанско ще отворя.
4
1
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
След феноменалния успех на филма за Куин (1 милиард боксофис - май трети резултат в филмовата история за всякакви филми за всички времена) продуцентите са надушили ниша и ще видим доста музилни биографии. Ако стигнат 20% от Куин ще са върхът. Филмът за Елтон Джон май докара 20%.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя филм може да те депресира тотално. Който иска да пробва.
2
1
 
4
 
! Отговори
73 преди 2 години
Марина черноока, ела със мен на блока, да видиш как се копа, със моя търнокоп. Ундърграунд текст от началото на 60-те години на ХХ век
1
6
 
5
 
! Отговори
Текст версия преди 2 години
От края на 50-те: Марина, марина, марина / ти наша любима река. / По тебе плават кораби / и разни баби кьорави / и лелички с маймунчета / и дядовци с бастунчета.