Юън Макгрегър нищи "Американска идилия"

Филмът по телевизия Bulgaria ON AIR
12 фев 2022 11:11, Петя Славова
6
Юън Макгрегър нищи "Американска идилия"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва зад стените на семейството за пример в Америка открехва вратите Юън Макгрегър в режисьорския си дебют "Американска Идилия".

Творбата е екранизация на романа "Американски пасторал" от 1997 г. на американския белетрист Филип Рот и ни запознава с Сиймор Левов, когото всички наричат Шведа, в чиято роля влиза самият Макгрегър.

Бивш спортист и пехотинец, той се жени за младежката си любов - "Мис Ню Джърси"( Дженифър Конъли) и наследява бизнеса на баща си.

Животът му звучи като приказка. Отстрани всички забелязват красивото семейство, в уютния им просторен дом и малкото им русокосо момиченце.

Идиличният рай рухва през 1968 г., когато пораснолото им момиче Мери (Дакота Фанинг) взривява бомба, в която има и жертви за да изрази протеста си срещу американските войски във Виетнам, а с това рухват и надеждите за нормално бъдеще на Шведа.

Макгрегър постепенно ни вмъква в интимния свят на персонажите си за да потърси причината за тяхното отчуждение.

Дъщерята като че ли има силна връзка с баща си, която обаче не може да бъде заместена от липсата на разбиране от страна на майката. Дали неглижирането на сигнали, които детето е давало като малко, са отприщили случващото се години по-късно и каква е силата на любовта за един родител към детето си независимо от стореното от него са част от въпросите, които Юън Макгрегър нищи във филма.

Лъскавата обвивка лъже, а скритото и недоизказаното бълбука под похлупака и чака точния момент да излезе наяве. Гледайте "Американска идиля" на 12 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ужасно т#n филм. Отдавна го гледах онлайн. Плосък, еднопластов, скучен направо...пълно губене на време.
1
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
Гледах го по друг канал.Качество.Не ми допада обаче мотивирането на бомбата с фройдисткия комплекс за пролемно детство.Това принизява антивоенните движения да биологичо и семейно ниво , а не до истинското -социалното!