Максим Генчев: Не обичам да работя със звезди

Нямаше как да не взема Деян Жеков в главната роля, сподели режисьорът
10

На 3 март в столичното кино "Люмиер" се състоя премиерата на новия български филм "Ботев". Как се прави филм за великия революционер?

"С голямо сърце. И с родолюбива нагласа", сподели режисьорът на "Ботев" Максим Генчев пред "България сутрин".

"Ботев" е вторият филм на Генчев за българските национал-революционери след "Дякон Левски" (2015). И смята да продължи поредицата с отец Паисий, с Раковски и всички "големи българи".

"Филмът наистина е в клишето "от народа, за народа", но е реалност за нас. 1500 човека да дойдат и да подадат ръка. Никой не гарантираше, че ще се завърши филма, но те рискуваха и помогнаха", каза режисьорът и благодари във ефира на Bulgaria ON AIR на всички, отделили средства за направата на филма.

Режисьорът разкри и как е избрал Деян Жеков да влезе в главната роля на Христо Ботев.

"Не обичам да работя със звезди, те ме дразнят. Защото приемат поредна роля за тях. Взимам неизвестни актьори, които се идентифицират с образа съответно на Левски, сега на Ботев. Деян, като го чуе човек как говори, няма как да не го вземе", изтъкна той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
дедовия преди 2 години
Максим Генчев, а с обикновенни планети или черни дупки пробвал ли си да работиш?
7
1
 
0
 
! Отговори
Димов преди 2 години
Като знам какво беше направил с филма за Левски.... Не ми се мисли какво ни очаква с поредния му "шедьовър"! Дано поне е забогатял от отпуснатите пари... Че да престане да твори!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
Павел преди 2 години
На този човек трябва да му забранят да се допира до камера. Малко му беше Левски, сега и с Ботев се захвана.
5
14
 
0
 
! Отговори
DB преди 2 години
Ботев - велик револючионер. Повел шайка балканци, мисията му не продължава повече от месец и след като е застрелян никой не предприема дори опит достойно да го погребат. Турците му режат главата помъртно след като тялото му е изоставено от четниците. Ботев е пишман революционер, бългрите си измислят героично минало...жалки хорица.
4
1
 
6
 
! Отговори
а може би преди 2 години
те не те искат.
3
1
 
6
 
! Отговори
Бисер от филма преди 2 години
Големите хора правят малки работи.Малките хора правят големи работи.Или с други думи казано:чернпто е бяло,а бялото е черно.Добрите са лоши,а лошите добри.Колкото повече се ровите в Левски и Ботев толкова повече ги изпразвате от съдържание.Нашите нелепи историци бяха първи в това си начинание.Те превърнаха думи като феодализъм и фашизъм,комунизъм ,в инфлационни думи,думи вече без стойност и без исторически контекст.Същото се случи с Левски и Ботев.
2
1
 
6
 
! Отговори
Генчо Максимов преди 2 години
Да звездя с работи обичам, НЕ.!.
1
6
 
2
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Поздравления за господин Генчев! Така трябва да бъде и ще е. А звездите са по небето..В бг- то само КАЛ!