Тимъти Шаламе със звездна поява във Венеция

Актьорът е там за премиерата на "канибалския" си филм
2 сеп 2022 23:30, Петя Славова
2
Тимъти Шаламе със звездна поява във Венеция
Снимка: БГНЕС

Бързо превръщащ се в определящата филмова звезда от поколението Z, Тимъти Шаламе ще подложи на изпитание стомасите на многобройните си фенове с изправящ косите и опръскан с кръв "канибалски романс", чиято премиера ще се състои във Венеция днес.

"Bones and All" събира отново 26-годишния актьор с италианския режисьор Лука Гуаданино след нашумялата им гей любовна история "Призови ме с твоето име", която донесе на Шаламе първата му номинация за "Оскар".

Но новият филм, който се състезава на филмовия фестивал във Венеция, е далеч от нежните, облени в слънце сцени на предишното им сътрудничество. В него Шаламе играе заедно с относително новата звезда Тейлър Ръсел като двойка влюбени канибали, които кръстосват селските райони на Америка през 80-те години на миналия век.

Премиерата е насрочена за вечерта, но феновете се разположиха на червения килим още от ранна сутрин с надеждата да зърнат Шаламе.

Трейлърът вече спечели точки за стила му благодарение на небрежния му вид с раздърпани дънки и боядисана коса.

11-дневният кинофестивал във Венеция продължава до 10 септември, като 23 филма се борят за сърцата на журито, ръководено от Джулиан Мур.

Критиците са доста разделени по отношение на филмите до момента, предава БГНЕС.

За американската сатира "Бял шум" с Адам Драйвър в главната роля имаше смесица от възторжени и слаби отзиви.

Много рецензии се съгласиха, че "Бардо" - последният филм на двукратния носител на "Оскар" Алехандро Гонсалес Иняриту от Мексико - е амбициозен, но "възмутително нарцистичен", според „Гардиън“.

Ранният фаворит за наградата за най-добра актриса е Кейт Бланшет, която спечели възторжени отзиви за сложното си превъплъщение в ролята на страстна, но хищна диригентка на класическа музика в "Tar".

Въпреки кървавата предпоставка, "Bones and All" изглежда ще бъде поредната трогателна драма на Гуаданино за съзряването. Неотдавна той заяви пред списание Deadline, че това е "история за морална борба за идентичността и за това да бъдеш изгнаник".

Шаламе се е превърнал в нещо като редовен участник във фестивалната програма, а в автобиографията му вече присъстват някои от най-добрите световни режисьори.

Миналата година той беше в Кан за "The French Dispatch" на Уес Андерсън и във Венеция за премиерата на първия си голям блокбастър в главната роля "Дюн". Догодина поема главната роля в "Уонка" в предисторията на "Чарли и шоколадовата фабрика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ВенецияТимъти Шаламе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари