Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!

Страхът никога не е обхващал толкова хора, твърди Костов
Обновена: 17 окт 2011 19:49 | 17 окт 2011 13:28,
225
Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!
Иван Костов. Снимка: Архив Булфото

Само за последните три дни ДСБ са получили 7 сигнала за натиск, шантаж, дори побой над кандидати на партията за местните парламенти.

Най-много случаи на агресия имало в Пиринския край и по-конкретно в община Разлог. Сигнали идвали и от общини в Троянския Балкан, обясни съпредседателят на „Синята коалиция“ Веселин Методиев.

„Става дума за хора, които или са кметове на ГЕРБ – действащи и са конкурентни на нашите кандидати, или в момента се страхуват от това, че за пореден път наш кандидат може да ги победи още на първи тур“, допълни той.

Методиев обясни, че целта е да се осигури преднина на ГЕРБ на местно ниво и на национално ниво. Сините дадоха и няколко примера за натиск срещу техни кандидати.

„Имаме случай, с цялото съзнание, че не трябва да казвам общината и конкретно госпожата, за да не направим по-голяма беля, на пребит кандидат в дома. Такова влизане в къщи и пребиване на човек, кой го е извършил, как го е извършил, тепърва полицията трябва да установява“, разказа Методиев.

Друг от оплакалите се е кандидатът на сините в Разлог, чийто предизборни плакати били сваляни за сметка на тези на ГЕРБ.

Трети случай е този с д-р Димитър Димитров, назначен за управител на регионалната здравна каса в Ловеч. В момента, в който бил номиниран от сините за кандидат-кмет, бил уволнен от длъжност, разказа лидерът на ДСБ Иван Костов.

Бойко Пъдарски, кандидат-кмет на гр. Троян, пък бил заплашван от настоящия кмет през май и след това неправомерно уволнен от общината.

„Никога не е стигал дотам страхът, да обхваща толкова много хора“, коментира Костов предизборната обстановка.

„Това е лош фон, на който се развиват изборите, минаха се всички граници“, допълни Веселин Методиев.

Според Костов страхът на местно ниво е достигнал големи размери, защото при обиколките му по места гражданите не смеели да произнесат имената на местните олигарси.

„Аз понеже обикалям и питам: „Вие казвате ли примерно Гриша Ганчев или примерно Алексей Петров в Тетевен. Не смеят. Никой не смее да произнесе имената, което показва кой управлява страната и от кого произтичат репресиите“, коментира Иван Костов.

Запитани дали Цветан Цветанов знае за тези сигнали, Веселин Методиев отговори, че за случаите, за които са сигнализирани органите на реда, е „абсурд да не знае“.

„Той нали не е на работа?“, върна въпросът Костов, „МВР без него са кукли на конци. Кой ще смее там да каже каквото и да било“, коментира той.

Сигналите на ДСБ вече са били изпратени на политическите партньори на партията от ЕНП, както и ще бъдат подадени до наблюдателите на изборите у нас.

Запитан защо десните не присъстваха на срещата с ЕНП в София миналата седмица, Костов отговори: „Това не беше истинска среща, а предизборно мероприятие, направено изцяло да обслужи кампанията на ГЕРБ“.

Според лидера на ДСБ до момента няма истински президентски дебат, а той е само повърхностен, заради стремежа на кандидатите да станат „много симпатични на всички“.

Според Костов Плевнелиев „очевидно“ губи от дебатите до момента. Той го призова да промени „поведението си пред камера“, а предизборният му щаб да „положи по-голямо усилие“, ако не искат да изгубят изборите.

Според него Плевнелиев се опитва „да се заиграе с избирателите на БСП“, което автоматично отблъсква десния електорат.

В същото време Меглена Кунева е кандидатът, който „заема тази позиция и го (Росен Плевнелиев – бел.ред.) изтласка в едно безвъздушно пространство“, продължи Костов.

„На евентуален втори тур за президентския вот на ДСБ ще бъде много трудно да призове членовете и симпатизантите си да подкрепят човек като Росен Плевнелиев, който не е могъл да обясни защо предпочита Стефан Стамболов пред Тодор Живков“, отговори на журналистически въпрос Костов.

По думите му, за да застанат зад номинацията на ГЕРБ, би следвало да им бъде поискана подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
5
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
135-ти,Евалла..Това е истината!Особено тоя на снимката-един не му е достатъчен!
132
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко ви е боят! Трябва и по един да ви теглят!
131
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваньо , Той оня от горе вижда всичко , може да забавя , но не забравя!
130
3
 
6
 
! Отговори
и пак до 110 преди 12 години
И ти мислиш че като е инженер е голяма работа. И аз съм инженер но работата ми и бизнеса ми са всързани с това което съм учил а не примерно с медицина или изч. техника както е при д-р Плевнелиев
129
1
 
6
 
! Отговори
сашо преди 12 години
лафа кажи се Иване щеше да има стойност ако не го казваше агент Виктор.
128
0
 
2
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
Братле ,продължавай да четеш .....!
127
1
 
9
 
! Отговори
сашо преди 12 години
до 121,разбира се че има вина Костов,но някога чул ли си каква вина има Божков,Бакърджиев,Бонев,П.СТОЯНОВ,Надежда Неински,Стефан Софиянски,ще ти кажа НЕ НЕ СИ ЧУЛ,И НЯМА ДА ЧУЕШ,защото очернянето на един човек и само един е ген в българина. Всичко хубаво ти желая.
126
7
 
1
 
! Отговори
дУ 124 преди 12 години
Намерете си и вие ,като Вальо Златев и Емил Димитров ,ние сме горди ,че строят супер добре в гр.Правец и гр. Етрополе !С богати хора стават нещата ,а не с *** ,....който може ,си го може ,на вас ако ви пречат ,на нас ---не ,айде със здраве ....
125
4
 
11
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Благодаря за обидите но като се върнах от Германия където ядох попарата на такива като Плевнелиев и не се съгласих дза си подновя договора си направих фирма от 1996 г до 2009 г фирмата ми имаше годишен оборот по данъчна декларация около 3 млн лв. Но днес уви пак благодарение на такъв умник като Плевнелиев фирмата ми едва крета. Не съм *** може би ти си то голям *** от мене защото сигурно всеки ден ходиш на държавна работа и чакаш някой в края на месеца да ти даде заплатат
124
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
грешка до 120
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 115 И на какво по точно да се бяхме научили от Живков , знаеш ли по какво си приличат с Борисов , по свойското държане с чуждите политици , никога няма да забравя как изгледа германеца Тодор Живков на посещението му в Бавария след потупването по рамото все едно му е приятеля от махалата , май точно такова държане харесва нашия народ , да е по близко до неговия селски манталитет.
122
5
 
3
 
! Отговори
ЕДИН ЛАФ....! преди 12 години
"Кажи им Иване,те ще те разберат",....Що ЛИ?
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като прочетох доклада от 2005 на страницата на уикилийкс за престъпните босове в България, изготвен от Pardew, където ББ е сред останалите престъпници, също и В. Златеви се сетих как Лукойл продължи да работи, въпреки наредбата и въпреки, че фин министър Дянков лично отиде на проверката,НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА МИ СЕ ОБЯСНЯВА ЗА ТИЯ ХОРА. ЯСНИ СА МИ!В. Златев и ББ още през 2005 се свързват с контрабанда на гориво. А ББ и за контрабанда на амфетамини и пране на пари. Приятен ден!
120
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щуротии... били го кандидата ама няма да кажем името му и общината... партенки, Костов падна на нивото на комунистите..
119
9
 
5
 
! Отговори
драги ми ....., преди 12 години
смехурковци от ДСБ ,на вас най-много вие трън в очите ---Бойко ,но си го заслужихте ,сърдете се на И.Й.Костов ,бащата на ---КОРУПЦИЯТА ,ДАЛАВЕРАТА И ТЪРГОВИЯТА НА ----ВСИЧКО В БГ !И.Й.КОСТОВ СЕ ПАЗАРИ С БОЙКО ЗА ---ПАРИ ,АМА ЗА МНОГО ПАРИ ,ТА ВИ ПИТАМ ,"ЗАЩО СЕ ПРОДАВАТЕ КАТО *** "?
118
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
117 - Така е Саше, но и Костов има вина да си стигне дотук! Не е важно само да имаш златни ръце, но е важно и как ги използваш!
117
3
 
5
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Неее, чалгата ,далаверата и търгаша ,бяха .....22 г.,ПРЕХОДА ,НЕ МЕШАЙ КАДРИТЕ НА "ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРЕХОД" , с бай Тошо !Поне да се бяхте научили от Т.Живков на ....нещо ,а не на ----*** !
116
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За такива като Боко само съдбата на Чаушеско! И ще бъда ако така продължава!
115
13
 
7
 
! Отговори
не се прави на тапа преди 12 години
Другарю Костов, не се прави на тапа! Ти си един от създателите и вдъхновителите на ЕТ "герб"!
114
2
 
14
 
! Отговори
сашо преди 12 години
брей толкова глупави коментари и умозаключения не бях чел отдавна, самият Господ Бог да беше управлявал след Виденов платените журналистически *** начело с мадам В щяха да го сравнят с земята,всичко което пишете за Костов са ПРЕПЕЧАТКИ ОТ парцалите Труд и 24часа,и това което са казали червените артефакти от Позитано 20 го казвате едно към едно,а това е защото горния ви етаж е слабо мебелиран,от всички политици на прехода Костов е най добрият и най вече най ЗНАЕЩИЯ,капише ***.