15 000 униформени покрай секциите в деня на вота

4 млн. лв. са осигурени заради извънредния им труд
Обновена: 14 окт 2011 16:33 | 14 окт 2011 15:12,
49
15 000 униформени покрай секциите в деня на вота
Снимка: Архив, Булфото

Над 15 000 полицаи ще охраняват над 11 700-те избирателни секции в страната в деня на вота, стана ясно на брифинг на вътрешното министерство.

МВР е получило допълнителни 4 милиона лева за заплати на униформените, които ще работят извънредно в деня на изборите – 2,5 млн. лв. за първия тур и 1,5 млн. лв. за втория.

И.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков посочи, че ведомството е заявило по голяма сума, но тя не е била отпусната. По думите му средствата ще са недостатъчни, „защото ще се натрупа доста извънреден труд на колегите, което не е честно към тях, особено след събитията в Катуница“.

500 полицейски служители са обучени специално за разследване на престъпления, свързани с търговията с гласове.

От септември до сега са образувани 20 досъдебни производства за престъпления срещу избирателното право, съобщи Вучков. Съставени са над 158 акта по нарушения на Закона за гражданската регистрация и 270 предупредителни протокола.

Още по темата

Вучков подчерта, че при разследването на престъпленията срещу избирателното право не се използват СРС-та, като по думите му това не прави полицаите безсилни.

Над 82 000 души могат да бъдат лишени от право на глас в деня на вота. Причината е, че те са с изтекли документи за самоличност.

За това звената „Български документи за самоличност“ ще работят с увеличено работно време до изборите, включително и на 22 и 23 октомври. Личните карти пък ще бъдат издавани в по-кратки срокове – за 10 вместо за 30 дни, ако гражданите подадат заявление за това до 17 октомври.

В противен случай хората с изтекли или загубени документи за самоличност могат да подадат заявление за издаването на удостоверение, с което да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато полицията излезе срещу размириците в Англия, никой не каза, че е полицейска държава. Но когато тук, в нашата майка родина, някой се опитва да въведе ред и законоправие, тогава било "полицейщина". На БСП и Доган, разбира се, редът в държавата не им изнася! Но каквото направите в неделя, правите си го за вас!
47
1
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Ееех,44-ти просто не можеш да предположиш колко истина има в написаното от теб!Но не карай хората да разпространяват поста днес,щото е ден за мислене! Като не сме мислили миналите избори,сега пак ще умуваме.Аз също изпълнявам в момента повелята на народните хрантутници!Мисля върху една бутилка и салата.После "президента"ще ми сервира и по добро мезе!Към 22.00 ще съм приключил,а утре ще се "замисля" още по-дълбоко докато някои търчат послушно към урните!Ай наздраве.........Успех.
46
1
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Малко съ.Поне 50 000 трябва да пазът!Тъй жъ сме по-спокойни кат си пием ракията у къщи!
45
1
 
0
 
! Отговори
ртр преди 12 години
застъпници на шефа така се громи престъпноста
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са от "един дол дренки" ! След като изборите свършват и робството започва! В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат!Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!Прогресира само тази нация, която може да направи от много един!!!Събудете се хора!!! НИКОЯ СВОБОДА НЕ СЕ ДАВА ДАРОМ!!!Който вярва в това, да разпространява този пост по всички форуми!!!Защото е Факт, че неудобните им постове ги блокирват и трият!!!Който равнодушно гледа злото, е лош Ако търпя пороците на народа си, те стават моиЗа честния честта е украшение, за нечестния петноКрайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било Царя, било Сидеров, било пазвантинът Бойко, било Кунева, Цветанов, Станишев, Иван Костов, Доган, Царя, Милен Велчев, Орешарски, Калфин, Яне Янев, Плевнелиев......който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.........ДОКОГА???
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нашата милиция ни пази....."правилно пее Потния!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хрантутници!
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей къде отива милиарда!!!
40
5
 
2
 
! Отговори
аман от сметкаджии преди 12 години
4 000 000:15 000 фурашки =266.66лв.Или една минимална заплата .Какво ще кажат работещите на минимална заплата.За това ще гласуваме за БСП.-----------------------------------------Половината от парите ще отидат за осигуряване на гориво.Избирателни секции има из всички села и околии, което значи десетки хиляди километри. На предните избори полицаите за двата дена по 15 часа = 30 часа извънреден труд взеха по около 120лв = 4 лв на час за извънреден труд. Сметни го.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да питам,колко пъти сте ходили да гласувате и сте водили война с ченгетата,куките,милиционерите,Цвъцковчетата?И не ми казвайте,че съм от ГЕРБ!На 23 окт.ще се явят около 80 партии,приемете,че симпатизирам на някоя от 83 записани партии за избори.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това,че са отпуснали толкова пари не значи,че ще отидат в ченгетата,които ще охраняват секциите.Те ще вземат по около 50-80 лв.....другите пари са за гориво и уплътняване на шефски джобове.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tezi 4engeta mai sa na hap
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе откъде се взеха толкова много полицаи?Че то в България няма вече толкова хора!
35
1
 
3
 
! Отговори
ДО 31 преди 12 години
Ако беше чул и пра- баба ти , каква е била историята преди тази на баба ти , щеше да схванеш че историята се повтаря .
34
5
 
3
 
! Отговори
бивш преди 12 години
От числеността на полицията се вижда, че България е превърната в резерват и на нас българските граждани се гледа не като на гласоподаватели, а като на население някакво си-индианци.Ако тези дето са се наточили да спечелят изборите ги спечелят не се вижда кой ще остане.Всичко читаво, което се прехранва благодарение на собствения си труд ще търси прехранапо чужбина.Ще останат *** и полилицията-която се е превърнала не в професия , а в клиентска сбирщина, обслужвана/обслужваща управляващите.
33
2
 
4
 
! Отговори
ДО 32 преди 12 години
Не смяташ правилно - 90 % от тези пари са за купуване на гласове , а другите 10 % за палки по гърба .Та мисли като гласуваш .
32
11
 
4
 
! Отговори
: Анонимен преди 12 години
4 000 000:15 000 фурашки =266.66лв.Или една минимална заплата .Какво ще кажат работещите на минимална заплата.За това ще гласуваме за БСП.
31
5
 
11
 
! Отговори
ПАК ЛИ преди 12 години
Хората явно имат къса памет, заради това ще изброя следното, което е чудо невиждано в Европа поне: Смяна на режима и режисиран терор от МВР, чрез мутри с бухалки, силово застраховане, а който не иска му се пали магазина, а колата се краде.Мораториум върху външните плащания наложен от Луканов.Две купонни системи за продукти от първа необходимост, без да има световна криза от баба ми знам, че купонна система е имало само по време на война.Хиперинфлация - в чужда валута заплатата ми, като счетоводител бе 7 долара, източване на банките, кредитни милионери ненаказани, финансови пирамиди, невиждана контрабанда по време на югоембаргото, незаконни фабрики с алкохол менте, който изтрови населението, никакво медицинско обслужване хората си носеха консумативи от вкъщи, както и чаршафи при настаняване в болница.Небивало производство на наркотици лаборатория в Опицвет е разбита, а комунистическия водач оправдан - 2 тона наркотик бил за лично ползване ?! Симбиоза между престъпност и МВР Румен Петков си имаше ядро, с което изпълняваше частни поръчки по подслушване, проследяване, дори и за убийства.Срещаше се с братя Галеви и Алексей помака. Безброй заменки на принципа кон за кокошка, неспирни поръчкови убийства и отвличания.Спряха ни парите от ЕС. По времето на Царя става гаф Милен Велчев е засечен с углавни наркоразпространители и контрабандисти в Монако Бойко Борисов подава оставка в знак на протест. Галивите си командват Дупница, като свое владение. Заместник шефа на ГДБОП Иван Иванов е хванат и отстранен от работа заради чадър над алкохолния бизнес в БГ. Ахмед Доган взема над 1 милион лева хонорар (подкуп), като хидролог без диплома КОШМАР, -------------- какво става в момента ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ се опитаха да разбият туризма в България и да предизвикат этническа война . Разберете и запомнете че ЕС не иска да контактува с КОМУНИСТИ ..Ако искате всичко гореизброено, както и да гледате мутрите на СърГей, Румен Петков, братя Галеви, Алексей помака, Валентин Петров , Златко Баретата, Наглите, и тем подобни ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА КОМУНИСТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
30
2
 
3
 
! Отговори
До №23 преди 12 години
Ами щом смяташ така,тогава се гордей с майка си!
29
4
 
1
 
! Отговори
Ha sq de преди 12 години
Ейййй значи, сега ще ни е яд, че не сме станали полицаи :))) добри пари ще вземат :)))))))))