Литературен проект, който вдъхновява децата да правят добро

Проектът също е в подкрепа на бежанците
27 юли 2020 11:20, Ния Христова
1

 

На българския пазар излезе детски литературен проект, който вдъхновява най-малките да правят добрини.

"Бях запленена от този проект, създаден от 38 илюстратори, сред които изключително популярни имена. Текстът е на Алисън Грийн. Всяка една страница е нарисувана от различен илюстратор, което прави книгата произведение на изкуството", коментира авторът на детски книги Радостина Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че каузата, която стои зад създаването на тази книга, е подкрепата на бежанците. Организацията, на която се даряват средствата е "3 peas", или "трите грахчета".
 
"В момента книгата е достигнала до 18 пазара. Такъв проект може да има обединяваща функция през целия свят, като обединява изкуството на толкова много хора", допълни още Николова.
 
Българското издателство има идеята да създаде бурканче за добри дела, чрез което децата да започнат да правят добрини. С всяко направено добро, те ще пълнят буркана с топчета.
 
"Това е една вътрешна идея на екипа в България. Тъй като ценим всяка книга, към нашето портфолио бихме искали тя да носи добавена стойност.  Решихме да изкараме децата от микросвета на книгите", каза още авторката.
 
Тя е на мнение, че децата учат посредством примери, а когато ги поощряваме разбират кое е добро.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Гневен преди 2 месеца
Веднага да я изтеглите от пазара тая книга. Децата трябва до знаят,че бежанците са хрантуници.Някои дори не бягат от война. Кажи истината на дете, направи добро.