54 пътеписа за 42 планини в България в една книга

Обиколката на планините му отнема 2 години
29 сеп 2020 10:55, Ния Христова
4

 

Фотографът и пътешественик Иван Панкев представи новата си книга "Планините на България". В 54 пътеписа той разказва за своите приключения при изкачванията на 42 планини в цялата страна.
 
"От много време ходя по планини. Когато се захванах с проекта, бях изненадан, че са толкова много. Около половината се намират в Краище, не са много популярни и не се учат в училище", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той разказва още, че повечето планини са много различни, а особено големите нямат нищо общо.
 
"Когато погледнах готовия продукт мислех, че ще излезе пътешественическа книга, а се оказа любовна история. Вътре е събрана любовта ми към планината. Планината ме събра със съпругата ми, с едни от най-добрите ми приятели. Едни от най-запомнящите ми се случки са там", разказа Панкев.
 
Той допълни, че обиколката на тези 42 планини в страната му е отнела 2 години, но казва, че може да се разгледат и за 2 месеца.
 
Панкев посъветва всеки, който отива в планината, да преценя възможностите си и да е подготвен да стигне сам към целта.
 
 
 
 
 
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
питанката преди 4 седмици
Кой плаща за такива двегодишни "проучвания"? Хубаво е, че показва нашата природа, но това е доста скъпо удоволствие.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Следващата умопомрачителна новина от българските медии, очаквам да е, как бай Х о Й споделя за 20-те си жени с които е бил последните две години, и как можело да ги опляскаш и 2 месеца, но ако си знаеш добре възможностите
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"...който отива в планината, да преценя възможностите си"... съмнявам се интелигентен човек да използва ceлташкия израз "преценЯ"...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво на човека!