Най-богатите хора в света загубиха $444 млрд. само за седмица

Руските милиардери пък са останали без $6млрд. само за ден
Обновена: 2 мар 2020 07:14 | 2 мар 2020 07:10, Елка Василева
73
Най-богатите хора в света загубиха $444 млрд. само за седмица
Джеф Безос. Снимка: архив, БГНЕС

За броени дни милиардерите по света като Джеф Безос, Марк Зукърбърг и Бил Гейтс са загубили 444 милиарда долара. А руските милиардери са загубили 6 милиарда само за един ден. На какво се дължат внезапните загуби?

По данни на агенция "Блумбърг" само през последната седмица общото състояние на 500-те най-богати хора в света е намаляло с 444 милиарда долара. Причината: огромният спад на курсовете по световните фондови борси, предизвикани от новините за разпространението на новия коронавирус, пише Дойче веле.

Кой колко губи?

Най-силно е пострадал основателят на "Амазон" Джеф Безос, който е загубил 11,9 милиарда долара, съобщи агенцията в петък, 28 февруари. Състоянието на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс е намаляло с 10 милиарда долара, това на шефа на LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) Бернар Арно - с 9,1 милиарда, а на шефа на "Тесла" Елон Мъск - с 9 милиарда.

Сред на най-силно засегнатите са още: американският бизнесмен Уорън Бъфет, както и Амансио Ортега, основателят на испанската компания за търговия за с дрехи "Inditex", пласираща марката ZARA; Марк Зукърбърг - изпълнителен директор на "Фейсбук"; двамата основатели на "Гугъл" - Лари Пейдж и Сергей Брин, както и мексиканският бизнесмен Карлос Слим.

Още по темата

Агенцията съобщава още, че през 2020 г. загуби са реализирали вече близо 80% от милиардерите в класацията на "Блумбърг". И повечето загуби са свързани именно с опасенията за икономически спад поради епидемията от коронавирус в Китай и разпространението ѝ по света.

Пряко засегнат от финансовите загуби е и Мики Арисон - шефът на "Carnival Corp". Тази фирма е собственик на круизния кораб "Diamond Princess", където се появи взрив от заболявания на Ковид-19. Само за последната седмица Арисон е реализирал загуби в размер на 1 милиард долара.

Агенция "Блумбърг" напомня и това, че на борсата в Ню Йорк индексът "Дау Джоунс" спадна с повече от 12% през миналата седмица. Това е най-резкият спад за пет дни, регистриран от времето на финансовата криза през 2008 досега.

Загубите на руснаците

Руското издание на "Форбс" съобщи на 28 февруари, че само за ден състоянието на петимата най-богати руснаци се е стопило с над 6 милиарда долара заради борсовия спад. Най-много е пострадал президентът на "Лукойл" - Вагит Алекперов, който е загубил 1,6 милиарда долара. И Владимир Потанин - съсобственик на "Норникел", една от най-големите в света компании за производство на паладий, никел, платина и мед - е загубил 1,4 милиарда, а Леонид Михелсон - ръководител на фирмата за петрол и газ "Новатек"- 1,2 милиарда долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Грешкта ти е да си мислиш,че всичко се прави само за парата. Цялата статия и повечето от умозаключенията под нея са просто поршество на простотията и криворазбраната цивилизация.
37
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо у нас и ЕС не напрравят благотворителни дружества да помогнем на тези хора чрез телефонен номер или банкова сметка да правим дарения за да не страдат.че са загубили толкоз много.Нашите журналистки които са близки с дойче веле да направят тези неща.
36
4
 
9
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Няма ли да раздадат носни кърпички , за да си бършем сълзите ,докато богаташите на пленетата губели милиарди от стотиците ,които имат ? Ще ни трябват по 2-3 носни кърпи , за да бършем сълзи за милионите на Корнелия Нинова, Божков,Гергов, Кире-Контрабандиста, Милиончева.... ,все топ-комунисти, които не губят и 1 стотинка , а трупат още милиони на гърба на партийните си членове ! ( точно членове са техните - спихнати членове)
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се нарича Пир по време на чума ! - хората умират а някои реват за паричките които са загубили.После защо хората мразят богатите ? - защото са загубили човешкото , обаче мислят , че парите ги правят повече хора от останалите.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой може ли да обясни за кво са им тия милиарди и къде ще ги носят ? - хората се раждат еднакви и еднакви си отиват.Всичко е суета и показност ! - като например , Путин си купил яхта за 100 милиона и всички цъкат като швейцарски часовници и завиждат.И кво като си е купил ? - нито е станал по-умен нито по-висок.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко им е!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво сте изнесли загубите им ,но мен лично би ме заинтересувало,какъв процент спрямо общото им състояние са тия загуби. Например Бил Гейтс има да речем 108 милиарда и е загубил 10 .. Е загуба си е ,ама ще се справи.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните хора са много пpoсти, то и затова са бедни. Голяма радост като видят че някои загубил нещо, и искат даже още да загуби. Ама не им е ясно, че ако не са предприемчивите и впоследствие станали богати хора, за тях няма да има работа. Ако стане криза и започнат да губят още познайте кои ще са първите изгорели, да точно така най-неквалифицираните и после работа йок. А ако тия пари се раздадат на бедните както искат, след временния пир ще последва още по голям катаклизъм. Ама как да им обясниш.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg milioneri miliarderu nischto ne sa sagubili v bg samo bednite gubat i se ras oljavat partiizite bkp ot gerb sa sdravi pravi pluskat vijdate im kg po tv
29
10
 
2
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
до 27,аз говоря за злато разпознаваемо в цял свят и подкрепено от правителство. По конкретно от правителството на Австралия. С герб и печат. За такова злато ти говоря което има разпознаваема стойност защото е издадено от правителството тук. Не ти говоря за съмнително злато от някой квартален наркоман крадящ бижута. Ти такова злато ли помисли че ме интересува хаха?Кажи ми имаш ли австралийско подпечатано злато от правителството на Австралия? НЯМА как да го купиш на по ниска цена от тук
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тея глупости. Нищо не са загубили. Тези пари не им стоят по сметки в банка. Активите, които притежават са се обезценили, но не са изгубили актива. Все едно да си купиш апартамент и той да се оценява на 100 лева и в период на криза да се оценява на 50 лева. Загубил ли си апартамента? - Не. Активът си остава твой. Аман от неграмотни журналисти.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не са загубили. Теоретично ако са искали да си продадат всичките акции, са щели да смечелят с няколко милиарда по-малко отколкото предната седмица. Те обаче не са глупави и няма да продават точно сега. Реално нямат никаква загуба.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"някой може ли да ми каже дали има проблеми в купуването на злато? Някой да ми потвърди че без проблемно купува злато сега, днес?"Хм? Аз съм лицензиран скрападжия на злато, нямаш никакви проблеми ни с купуване, ни с продаване. Ест. по курса за деня. Никой не се е хвърлил да го изкупи всичкото, споко. Даже напоследък редовните клиенти купуват по-малко, че му скочи цената, та аз и колегите генерираме излишък. Говорим си за рафинирано на пет девятки. Виж, среброто е кът последните години.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой може ли да ми каже дали има проблеми в купуването на злато?---Наш *** Сидни от Австралия, преди това Манхатън, е гениален програмист, макар че не е толкова гениален в правописа. Информира се за финансовите си инвестиции с въпроси във форума на днес.бг.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е лошо, защото тъкмо Джеф беше реишл да налее малко пари в екология и сега това не е вече сигурно.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 444 милиарда $ дано да изгубят тази седмица дето почва. Със здраве
22
7
 
4
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
някой може ли да ми каже дали има проблеми в купуването на злато? Някой да ми потвърди че без проблемно купува злато сега, днес? Края на играта сме я виждали, когато система колапсне, остават само цените, по празните магазини. Какво от това че нещо е евтино след като не можеш да го купиш никъде. Така колапсна системата 89. Цени народни, ама навсякъде ти казват свърши.Кажете ми сега, днес някой наскоро купувал ли е злато и успял ли е да купи? Всичко е фиатна измама, въпроса е кога идва края
21
7
 
5
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
доставката ми чисто злато, от монетния двор на западна австралия вече втора седмица закъснява. Днес ми казаха че скоро ще пристигне. Тези проблеми с доставките на злато започнаха от около 6 месеца. Започнаха забавяния и сега вече се чудя дали ще си получа последното злато което купих. Цената е изкуствено шортната от говърмента с фючърси. Ако не го бяха напрвили цената както се беше изтреляла, скоро Понзи схемата свършва и гейм овер за цялата система. Сега цената е ниска, ама злато няма налично
20
2
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Алкашами успАкойтесь вий превАзбудились!Суров петрол тоже падают. За ваша мать ето плохА очен плохА.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво се дължат тия загуби ли? Ами на това, че въпросните хорица са милиардери само на хартия. Богатството им е нематериално и се крепи на слухове.