Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дигитално
279
4
 
13
 
! Отговори
Домашен Арест преди 4 години
Коронавирусът - Биологично Оръжие или Гиганска Измама, която прикрива нещо истински сатанинско готвено за мирното човечество от Правителството в Сянка на Новия Световен Ред!? Никой да не излиза от вкъщи за 18 месеца! Ако забележите някой да киха или кашля, обаждайте се веднага на Джендърмерията да дойде да го прибере в изолатор! Туитвайте на бай Дончо да смаже с Националната Гвардия за една нощ извергите глобалисти готвещи чудовищно заколение на човечеството!!! Год Блесс Ю!!!
278
5
 
7
 
! Отговори
Нано Чип Тату преди 4 години
Сега очакваме послушно ваксината от лабораториите на филантропа, агент на ЦРУ, Бил Гейтс (освободен вече в заслуж почивка) успешно тествана хуманитарно на незнайно колко африкански деца. Очакваме с нетърпение и изгражд на 5G нета, чиито излъчвания проникват в тялото ни и помагат на ваксината да навлезе в нас на клетъчно ниво. В кожата на всеки ще има нано чип като тату. Нямаш ваксина и нано чип тату, не можеш да излизаш от вкъщи, да пътуваш, дронове ще следят за това. Вече се прави в Китай.
277
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога в миналото, правителства са толкова загриж за живота на хората? Но сега им е наредено (от The Deep State Government of The NWO, New World Order, Барак Хюсейн Обама, ХилъриКлинтън, ДжоБайдън и техн кукловоди Глобалисти) да "пазят" хората, затвар граници, летища,градове,бизнеси,уч заведения, спортн събития, тотално удряне спирачките на цял планета, която се превръща за 0 време в Глобален Планетарен Затвор, всички по домовете! Глобалното стадо е в кошарата доброволно, от СТРАХ от измисл вирус!
276
7
 
7
 
! Отговори
Gennaro Gattuso преди 4 години
Филма после се пренася в Италия. Нареждане на италианците да си стоят вкъщи и да пеят от балконите, а същите апокалиптични вирусови декори се разгръщат из италиански болници, както знаем, в Сев Италия има десетки хил китайци, достатъчно персонал за масови статисти. Китайските режисьори имат опит вече. Започва броене на заразени и жертви, като въвФилма *** с Чарли Шийн. В Италия филмът още се снима, светът трябва да бъде парализиран напълно със СТРАХ. След тва спира броенето на жертви в IT
275
6
 
5
 
! Отговори
Jackie Chan преди 4 години
Постоянно си има в цял свят десетки, че и стотици хиляди хора, разболяващи се от сезонни грипове, всеки малко или много по смъртоносен, особено за пациенти със слаба имунна система, възрастни с обострени хронични заболявания. И за тях досега не се е вдигала такава масова и едновременна ХИСТЕРИЯ и насаждане на СТРАХ. Всички тия бройки сега умишлено е нареждано в болници да се приписват на някакъв новоизмислен, страховит коронавирус и медиите трябва усложливо да ги разпространяват, в цял свят това
274
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана тя , каквато стана , да видим как ще излезем от ситуацията . Карантината е до 29-и март. Това са 10 дни още , едва ли ще спрат случаите . Предполагам ще последва нова карантина .
273
6
 
7
 
! Отговори
Made in China преди 4 години
Целият регион около Wuhan е бил отцепен от мн хил армия, никой да не знае какво става всъщност. За има нема два месеца, сцени, мед екипировка, линейки хвърчат, нови болници се сглобяват, артисти бол. Снимат се покъртителни сцени, уж заразени се гърчат в изолатори, празни улици се дезифенкцират. На света се представя, че е смъртоносен вирус, броят на заразени и жертви расте. Фабрики се затварят масово. След два месеца декора се маха и фабриките отново вкл на пълни обороти, сякаш нищо не е било!
272
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 4 дни и вече сме в Дефицит. Така каза другаря пожар. По интересното е къде отиде Излишъка с който се хвалеше пред Мисирките.
271
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Jackie Chan 282 Ако е лъжа , тогава от какво се разболяват хората?
270
7
 
8
 
! Отговори
China HollyWuhan преди 4 години
Няма коронавирус! Истинският вирус е раздухваният от официозните медии и правителства по цял свят (лоялни на бившето US правителство на Демократическата партия) - СТРАХ, ХИСТЕРИЯ от някакъв уж смъртоносен вирус, с цел да се парализира US и световн икономика, да се обвини за това Тръмп, и да бъде свален като Коронавирус Президента! Замисъл и продуценство от Тайното Правителство в Сянка на НовСветовРед на демократите, а изпълнението е с любезн съгласие на Си Дзинпин и China Hollywood артисти!!!
269
6
 
9
 
! Отговори
Jackie Chan преди 4 години
Коронавирусът е измама, лъжа, China Hollywuhan Production с продуценти Deeep State Governmenr of The New World Order
268
10
 
1
 
! Отговори
Душко Попов преди 4 години
До: 278Не, руска измама е!Путин нарочно пусна вируса от Китай, за да не го заподозрат ако директно го беше пуснал в САШ!!!
267
8
 
9
 
! Отговори
грипче преди 4 години
ОТ ГРИП 'Б' И ПНЕВМОНИИ КОЛКО ЖЕРТВИ ИМА ??????..... КОРОНАТА СКЪПА ПРОПАГАНДА !!!! КОЛКО СТРУВА НА ДАНАКОПЛАТЕЦА ТОЗИ "ЩАБ" ????????????
266
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Корона -вирус е Китайска ИЗМАМА. Тия разпространяват зараза, за да може, веднага след това, да продават защитни маски и други лекарства.. Китайците да бяга към Китай !! Посланика им - също...
265
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора си вярват, че нищо по-лошо от опашката пред магазина няма да се случи. Че магазинът ще си е винаги пълен, само трябва да почакаш малко да те пуснат и да си напълниш кошницата. Диванета, задава се свиреп дефицит. Пада потреблението, фалират производители и търговци, стоките намаляват, цените се вдигат, оттам потреблението още повече пада... На какво ви прилича това? Омагьосан кръг! Къде отивате, може би? Заради едното шубе да не се разкашляте!
264
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 000 починали от рак в България за 2016 година. И последите години е долу горе същата цифра. И двама от коронавирус. Защо наплашиха хората и ги побъркаха, че и без работа ги оставиха, ще разберем по-късно, сигурно има някаква далавера.
263
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки един доктор завършва общ профил и след това специализира, така че има понятие за какво става дума.-----Има понятие колкото един средноинтелигентен човек, информиращ се от Интернет. Вирусологията и хирургията нямат почти нищо общо. Епидемиологията и хирургията пък нямат изобщо нищо общо.
262
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая.------ Какво значение има всичко това, кой го интересува Сърбия колко болни има? Това някакво съревнование ли е? Че и за цял свят ми дава сводка... Покажи ми един оздравял, искам интервю с група прекарали болестта?
261
4
 
15
 
! Отговори
Селинджър преди 4 години
Видяхте ли сега колко струва живота в големия град-нула, не струва и пет стотинки. На село се живее нормално има и какво да ядем без да вися по опашки. А вие ще си стойте по панелките и ще живеете в страх до края на живота си. Гледайте Генерал Годжи и Бойко и си начертавайте бъдещето и да не забравите да си вземете маската.