Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
8
 
! Отговори
валентина преди 4 години
тепърва ще има..Бог да ни е на помощ,държава НЯМАМЕ..
259
4
 
8
 
! Отговори
Поп 259, преди 4 години
Ами нормално е от фирмата да не плащат, когато човек не ходи на работа без да си е пуснал отпуска или да са му дали болнични. На никого не се плаща просто защото не ходи на работа.Хора, радвайте се, че имате работа и че можете все още да работите и да си изкарвате хляба. Тежко е, ако затворят фабриките и всички работодатели хлопнат кепенци по държавна принуда. Тогава ще ядем коприва и - който оцелее. Не че тогава държавата ще има кой да я хръни също.
258
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До здрасти 257На 30 съм и да хвана вируса ще ходя на работа кой ще ми плати карантината ??? Не ми дреме за другите, те сметките не ми плащат.........Кашляй в лицата на дъртите БКП-та и ще си истински герой! Обикновените възрастни хора обаче не заслужават тази жестока учас!
257
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 263 Не съм "изостанал" аратлик! Знам че всеки лекар е учил обща медицина!Но всеки набляга,Точно на специалността си! И му е под нивото да практикува "друго"! Схващаш ли? А и практикуваш ли само едно и също. Забравяш за останалото!
256
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двете звезди се виждат проминентно...
255
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин Всеки един доктор завършва общ профил и след това специализира, така че има понятие за какво става дума.
254
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не казват колко са излекуваните?
253
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпаднах в ужас от думите на излекувалите се Разбрах че наистина не е шега работа
252
5
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Ами " Честито" българино! Много похвално Че "ръкопляскаш' На медиците от терасата и прозореца! Но това Не променя нещата за съжаление! Да си медицинско лице "вирусулог' и обикновен медик.са 2 различни неща! ГЕРБ иска всички да са такива "вирусулози", Защото нуждата в момента е такава! Това е все едно ,Лицево челюстен хирург,в момент на "пандемия" Да "оперира" коремна хирургия?! Еняма как да стане! Властта ГЛЕДА ДА СЕ ПОКАЖЕ " ОК" ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ! ИСКА И СЕ! Но не е на ясно с "тематиката"!
251
2
 
14
 
! Отговори
поп преди 4 години
Не знам кой ви лъже , че някой плаща ?? В наща фирма двама излязоха болничен и не им дават , не е корона , но нито фирмата нито държавата ще им плати- ФАКТИ ПИША
250
2
 
8
 
! Отговори
той преди 4 години
Управляващите като разбраха,че няма да видят пари за вируса,ако нема болни и се почна отново с цифрите за увеличение.А,пък фирмите като разбраха,че държавата,ще дава пари на хората,спряха да работят.Какви са хитри и те.
249
18
 
10
 
! Отговори
здрасти преди 4 години
На 30 съм и да хвана вируса ще ходя на работа кой ще ми плати карантината ??? Не ми дреме за другите, те сметките не ми плащат
248
5
 
1
 
! Отговори
Lan преди 4 години
240, но може да се настани на принудителна карантина в специални помещения...по-добре държавен хотел за две седмици, отколкото адът, който е в момента в Италия, Испания, Германия...
247
4
 
15
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Да попитам гастарите имат ли платени здравни и каква ще е таксата ако нямат? Защо им позволявате да се приберат? Избягали са от бг да си седят където са!
246
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде започна току що ръкопляскането...идиоттско за лекарите- дето напускат!
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До gf hf mf :> 205 Целта е да се вземе ново заемче както предишните до сега и пак в " името на народа".
244
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на 4200 новозаразени в Италия и 500 по малко пенсии за изплащане сме цвете.
243
7
 
11
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Годжи, за нищо не ставаш! Насрааах тА вчера в ю туб как си противоречиш!
242
6
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Кога ще узнаем кои са вносителите на заразата в България?За чуждите туристи разбрахме.Кои се завърнаха, тия дето просят край църквите в Ц.Евр., жрици на любовта,или IT специалисти?И етносът е важен, когато има помощи - ние сме роми, като се случи нещо, ставаме бълг. граждани.Кога ще кажете, кой подпали България?
241
8
 
10
 
! Отговори
Зоната на здрача преди 4 години
Всички, които са на страната на американците, вярват на тях каквото им кажат, всички, който са на страната на руснаците, вярват на тях.. Въпроса къде са Китай в цялата работа.... А истината е някъде там.......