Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново

От днес има още 11 случая на коронавирус
Обновена: 18 мар 2020 23:02 | 18 мар 2020 17:16, Красимир Ангелов
343
Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, болни в Смолян и Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

Още по темата
В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние и се лекува вкъщи.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско.

204 хиляди са случаите в света досега, като смъртните случаи са 8 232. "На Балканския полуостров Румъния - 29 повече, Сърбия с 11 повече, Гърция все още не обявила новите си случаи за деня, тя остава с 387 случая, Турция има 98 случая. Всъщност Турция затвори границата си преди малко", обясни шефът на ВМА.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Председателят на оперативния щаб посочи, че са активирани ромски медиатори, които трябва да изясняват в ромските общности в страната за коронавируса и карантината. Според него и полицията вече предупреждава, когато види повече хора, струпани на едно място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз сутринта когато Годжито каза че няма нови заболели, казах ли ви че докрая на деня ще има поне 10 още? И веднага сега да ми се яви оня oлигoфрен, който ми каза, че гледам черногледо и че вече се справяме с вируса видиш ли ти щото Годжито сутринта съобщил че няма нови заболели. Веднага да ми се яви този! Къде си веее, мършаааа?
239
16
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
А са ако имахме тук с Коронавируса и 100 000 мигранти ко праим?:):):):)Бойко с един,ама само един 15 минутен разговор с Тайпи реши проблема:):):)Паметник веднага тук на центъра:):):):)Бойко е велик,ше направи Коронавируса на гювеч както направи с Бесепето:):):):):)
238
2
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Неяснота: заразени, болни "в средно тежко състояние без изразени симптоми" интересно по каква медицинска пътека, тежко болни, починали не дай боже. Как се идентифицират. Китайски лекари посмяха да отворят починал от Ковид едва през Март. Това е било рисковсно като Кацане на Луната.И сега какво ще правят нормално лекуващи лекари и зъболекари като всеки пациент е потенциален вирусоносител. Не може всички да се оборудват. Значи трябва да се ходи на лекар след изследване. Но такива няма разписани.
237
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо защо кашляш?
236
4
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Български граждани са тези, които плащат данъци тук.
235
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не спрат такситата,те са инкубатори на вируси.Кой се качва,какъв е-никой не знае,а едва ли след всеки пътник бакшиша обезаразява.
234
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болни или заразени?Мисля ,че има разлика.
233
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо гнило с тоя коронавирус. В Италия пишат "жертва на коронавируса" всеки починал, магерят нещо. Жабарите са ненадминати в това. Замислете се на ниската смъртност в Германия и високата в Италия. Жабарите пишват всички починали в тоя период за жертви на короната. Накрая ще претендират за лъвския пай от средствата от ЕС.
232
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не посмя да затвори границата навреме, -----Никой не може да затвори границата за български граждани, които се прибират вкъщи, идьоте.
231
2
 
8
 
! Отговори
А в Гърция преди 4 години
"ДДС се намалява на6% от24% до края на годината за маски, ръкавици, антисептици, кърпички, *** и като цяло за продуктите за хигиена и защита.Същото важи и за етиловия алкохол, използван от предприятията за производство на антисептици""общо спиране до 31 юли на плащането на данъци за приблизително 200 000 малки фирмис около 600 000 служители, които са силно засегнати."
230
4
 
26
 
! Отговори
Франк Лойд Райт преди 4 години
Няма никакъв смисъл едни да са в карантина а вирусоносители ромеи да влизат спокойно в страната на тумби. Защо не ги проверяват на границата. Защо няма приюти на границата? Защо ги пускат във вътрешността? Лошо Гешев, Лошо.
229
3
 
5
 
! Отговори
Възможно ли е преди 4 години
да се осъществи масово тестване?Ако държавата не може да го финансира, да задължи гражданите сами да го финансират. Нали имало тестове с цена около 10 лв?Или като в Банско 15 дни всички да си стоим у дома, да видим кой ще се разболее? Трудно ще е само да се определи кои хора задължително ще трябва да са на работните си места и те да бъдат тествани веднага.
228
10
 
10
 
! Отговори
putin преди 4 години
Браво на бате Бойко, че постъпи като в българската поговорка "Страх лозе пази" и въведе рано мерките за социална изолация. Султан Ердоган се правише на бабаит, Европейското искаше да вземе през лятото, а какво стана за 2 дно в Турция имат повече отколкото в България. Късните мерки за изолация, ще изиграе лоша сега на султаната.
227
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия гугълски невидими слушалки работят само за малко колкото да мамят, че вършат нещо, и колкото да си вземат изпитите и проверките. И гугълът страшно много краде от бг, преснимат всякакви учебници и библиотеки, и логиката на търсене крадат, оставяйки логистите без работа, но не си плаща за откраднатата логика. Гугълът не си плаща и за скайп чатовете в които търси. Скайп, майкрософт и ютуб са собственост на гугъл.
226
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако продължават да пристигат хора от Италия, Испания, Франция, Холандия, Белгия и т.н., след една седмица няма да са 92 заразените, а сигурно 920!ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ! Всеки да стои там, където е в момента!Толкова ли е сложно за разбиране?!Много държави вече го направиха!
225
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи, трябва да се обединим и да не допускаме да ни отнемат конституционните права.Военното положение е по-страшно от вируса.
224
5
 
16
 
! Отговори
УУУУУУ преди 4 години
ТИКВООО!НЕ САМО ДЕФИЦИТ АМИ ЩЕ ИЗМОРИТЕ ОКОНЧАТЕЛНО БЪЛГАРИТЕ С ФАЛШИВИТЕ СИ МЕРКИ!ВИЕ В СОФИЯ СЕ СПАСЯВАТЕ А НИЕ ИЗ ТЕРИТОРИЯТА СМЕ ОБРЕЧЕНИ И С ПОДПИСАНИ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ Е ПЪЛНО СЪС ШЛЯЕЩИ СЕ ТУМБИ ОТ ИНДИЙЦИ КОИТО ИЗГОНИХА ОТ ЕВРОПА И КОИТО СЕЯТ ЗАРАЗАТА!СПРЕТЕ ГИ БЕ!СПРЕТЕ ГИ ИЛИ ГИ ПЪРЛЕТЕ С ПЪРЛАЧКИТЕ!СТИГА САМО СТЕ ИМИТИРАЛИ ДЕЙНОСТ
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък още никой "управник" не се сети да завърти един телефон да помоли китайците за помощ? А?
222
2
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
Някои невидими слушалки навлизат вътре в ушите и в мозъка, минавайки ПРЕЗ. Тиквата е с невидими слушалки, а на него защо изобщо му плащат?Вълните ги разобличават, т.нар. джемър, джамърът е поглъщащи вълни, например някое скъпо радио на разнообразни вълни или телефони.
221
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Мъск беше пуснал полетите до Марс щях да се махна от Земята.