Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112

От 56 проби 5 са излезли положителни
Обновена: 20 мар 2020 08:28 | 20 мар 2020 08:08,
277
Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

112 са вече случаите на COVID-19 у нас. Снощи са били заложени 56 проби за тестване и 5 от тях са положителни, става ясно от думите на началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

У нас вече има редица градове, в които има заразени. Във Варна вече има четирима болни, същия брой са и в Плевен. Ловеч и Лом са с по 1 болни, в Благоевград и Бургас са двама. В Смолян има трима заразени.

В София случаите са доста повече, като 14 от тях са във ВМА. Ген. Мутафчийски поясни, че има 21 случая във Военномедицинска академия, за които лекарите имат съмнения, че са с коронавирус.

Още по темата

Двама пациенти са настанени в Александровска, а четирима в Пирогов. Има и един пациент в "Софиямед".

245 000 са заразените по света, обясни още началникът на оперативния щаб. От съседните на нас страни в Гърция има около 500 души, в Северна Македония около 50. Сърбия и Хърватия имат около 100.

В Турция само за вчерашния ден са обявени 68 случая и така заразените там са 359.

Ген.-майор Мутафчийски посочи, че хлорохиновия фосфат, за който се твърди, че е ефективен в борбата с COVID-19, не е разрешен за употреба у нас.

"Той трябва да се активира от определена болнца, в случая - ВМА. От онзи ден е задействана процедурата за набавяне на този медикамент. Аз не бих го използвал. Той е от група с препоръчани медикаменти и влиза в групата на възможните лекарства, които могат да спомагат лечението. Изяснява се дали е възможно доставката на суровини", заяви Мутафчийски.

"Пациентите в Габрово и Плевен са оздравяващи. Тези пациенти трябва да се докажат, че са изчистени от вируса. Това става с 2 проби за 24 часа. Има описани случаи до 37 дни изчистване", каза още той.

Шефът на Оперативния щаб посочи, че засега мерките, взети против разпространението на вируса в София, дават ефект. Все пак има готовност да се забрани излизането и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
4
 
! Отговори
Пандемия преди 4 години
През 1957-1958г е имало пандемия, над 3 милиона са починали в света. За САЩ са 70000. Не са спурали работа. У нас по това време са се лекували с хинин и аспирин и са яли много кисело мляко. Вижте в Гугъл! Ванга казва ще дойде време, когато Европа ще опустее. Стана! След тази психоза ще последва криза, глад и бунтове. Историята го доказва! Ще се пометат управляващите либерали. Хората ще повярват на страните, които бързо без значими загуби се оправя. Ще има нов световен ред!
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе ще се хили облечен с цветовете на дъгата
126
5
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Лека-полека вирусът настъпва , а правителството, колкото и да св бие в гърдите какво е направило, да върне лентата назад и да каже какво не е направило! Защото до преди две седмице разправяха, че няма страшно и, че борят другия грип. Защо като няма страшно сме във извънредно положение господа тикви? Поредно доказателство колко са некомпетентни герберастите и как медиите им слугуват! Боже пази България! Пази я, защото на нашите овчари не може да се разчита да водят стадото!
125
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гробовен глас, траурна униформа, извъртане на 360 градуса за относно мнението му за вируса за няма и две седмици... това е той наш Годжи. ПР-ите добре си свършиха работата и паникьосаха стадото!
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До изнервенЗащо да плача, каква ще е причината за такава реакция ? Ти влизал ли си в болница за да плачеш или молиш някой да те излекува ? Както се казва влизаш здрав и излизаш с двата крака напред.
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Ти сравняваш турската икономика с нашата... Колко гънки по мозъчната *** трябва да имаш за да правиш подобно сравнение? Да сме гледали Ердоган...То бива пpocтотия ,но чак толкова...
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уралката 19$ за барел а в североизточния суровинен придатък безина расте драстично Бананова икономика
121
1
 
2
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Да живеем върху неща, които още не са се случили или никога няма да се случат е просто смешно, ако трябва да бъдем честни. Дай си сметка от какво те е страх, погледни го и го остави настрана.</html>
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех ,ако този вирус избираше само Tъпaците и ги приключваше... нямаше да има нужда да пиша тук....Бройката ...болни с възможни усложнения е многократно по-голяма и затова се взимат тези мерки. Няма как да се лекуват адекватно, ако са прекалено много ...болните.Това е проблема т'ъпунгери...
119
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОНЗИБаце удари кьравото, всичко живо говори и пише за коронавирус камо ли да се сетят за Барцелоната. Даже си мисля че си бетонира управлението за години напред, не че досега имахме някаква опозиция но сега изглежда че е непоклатим.
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В русия бензина за граждани Дори ПОСКЪПНА с 30%
117
2
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До гражданинАз поне 50 пъти го писах: Да се изследват тези в инфекциозните отделения. Май не разбирате за какво става дума: инфекциозните отделения са пълни с хора, болни от... НЕЩО. Точат се пари от здравната каса! Никой не знае за какво! Да се изследват - здравите вкъщи, болните - остават. Тогава ще добием поне лека представа за реалната ситуация у нас!
116
4
 
8
 
! Отговори
пагона преди 4 години
Тенденцията от 10% от пробите да са положителни стремглаво продължава. Това говори красноречиво. Скоро в София ще има 200 000 натръшкани. Само, че София не е Лондон и господин Вагон можеше да съобщи кой или кои квартали на града са най-наквасени в джаза, за да бъдат избягвани по някакъв начин от незаразените квартали. Ако има такива де и не сме нагазили до ушите. По-добре такова инфо, отколкото това, колко заразени има във Франция, Ангола или Океания.
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за сега най голям *** бе Макрон с неговоте избори по време на пандемия .Обаче путин е на път и него да надмине като ги наблъска масово на площада на 9 майАбе хем дребни хем ***
114
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-накрая признаха с половин уста, че Киро Гела е заразил лекаря от Велико Търново....
113
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите взимат по 50 лв помощи, 200 лв пенсия. Умират от глад и силните лекарства ,които пият. Правителтвото е най-големия вирус.Не си СТОИТЕ вкъщи, а се борете за работата и жилищата си. Не виждате ли какъв капан ви готвят.Арести, ако излезеш навън. Това означава,че не може да работош. Вечерен час , това означава,че нямаш достъп до аптека и магазин ,когато искаш.Работя в банка. При мен идват много клиенти. Включително в пика на епидемията в Ухан идваха китайци, е не съм болна.
112
3
 
13
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ КАКВО СТАНА С КЪЩАТА НА БАЦЕТО В БАРСЕЛОНА - САМО ЗА ВИРУСА НИ ПРИКАЗВАТ А ЗА КЪЩИЧКАТА НИЩО АМА СЪВСЕМ НИЩО !?!?!? ИЛИ ПАК ДЯВОЛЪЦИ И КОГА ОНЯ В БОЛНИЦАТА ЩЕ ОЗДРАВЯВА !?!?! АМИ ИДВА ВРЕМЕТО НА ВИНКЕЛА !!!!!
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя на снимката като го гледам с това костюмче от 1974 г. ми се плаче.
110
2
 
16
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
шоуто трябва да продължи. с безобидния вирус и измислените тестове могат един вид да опандизят всеки който не им харесва. да му забранят да излиза навън, да работи, да изхранва семейството си. могат и да решат да го вкарат в интензивното и я инсултче, я инфарктче, я усложнения и даже няма да го покажат на близките му. освен това ще има сега потоци от пари за усвояване и окрупняване още повече на собственоста. на печелившите честито, останалите че го ядем сополив. ПС: лятото водата ще е кът във всички градове, манжата също.
109
4
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
Този на снимката нали е доктор !?!? Да облича престилката и да лекува хората - тази информация да я остови на журналистите. НО ТОЗИ КАТО ГО ГЛЕДАМ АКО СЕ ХВАНЕ С МЕДЕЦИНСКА ДЕЙНОСТ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В АУШВИЦ - ТОЗИ СПЕЦИАЛИСТ ЩЕ СЕЕ САМО УЖАС И СМЪ.....!!!! ДА ПАЗИ ГОСПОД ОТ ЕЙ ТАКИВА !!!!