Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112

От 56 проби 5 са излезли положителни
Обновена: 20 мар 2020 08:28 | 20 мар 2020 08:08,
277
Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

112 са вече случаите на COVID-19 у нас. Снощи са били заложени 56 проби за тестване и 5 от тях са положителни, става ясно от думите на началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

У нас вече има редица градове, в които има заразени. Във Варна вече има четирима болни, същия брой са и в Плевен. Ловеч и Лом са с по 1 болни, в Благоевград и Бургас са двама. В Смолян има трима заразени.

В София случаите са доста повече, като 14 от тях са във ВМА. Ген. Мутафчийски поясни, че има 21 случая във Военномедицинска академия, за които лекарите имат съмнения, че са с коронавирус.

Още по темата

Двама пациенти са настанени в Александровска, а четирима в Пирогов. Има и един пациент в "Софиямед".

245 000 са заразените по света, обясни още началникът на оперативния щаб. От съседните на нас страни в Гърция има около 500 души, в Северна Македония около 50. Сърбия и Хърватия имат около 100.

В Турция само за вчерашния ден са обявени 68 случая и така заразените там са 359.

Ген.-майор Мутафчийски посочи, че хлорохиновия фосфат, за който се твърди, че е ефективен в борбата с COVID-19, не е разрешен за употреба у нас.

"Той трябва да се активира от определена болнца, в случая - ВМА. От онзи ден е задействана процедурата за набавяне на този медикамент. Аз не бих го използвал. Той е от група с препоръчани медикаменти и влиза в групата на възможните лекарства, които могат да спомагат лечението. Изяснява се дали е възможно доставката на суровини", заяви Мутафчийски.

"Пациентите в Габрово и Плевен са оздравяващи. Тези пациенти трябва да се докажат, че са изчистени от вируса. Това става с 2 проби за 24 часа. Има описани случаи до 37 дни изчистване", каза още той.

Шефът на Оперативния щаб посочи, че засега мерките, взети против разпространението на вируса в София, дават ефект. Все пак има готовност да се забрани излизането и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
6
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Тоя погребален генерал /такъв е за да взима 2 заплати-за длъжност и за звание , иначе никога не е влизал в генералщабна академия!/ , само плещи глупости.Единствената полза от него е , да съобщава сутрин колко са болните.Същата работа може да я върши и Екатерина Захариева , оная дето смени 3 министерства без да знае колко уши има на празната си главица. И сега плешивко ,по-известен сред колегите си като Венци Плазмодия,вече се бил прицелил в президентското кресло.Тиквун му го бил обещал.ГНУС.
147
1
 
7
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Гледам по CNN някакъв човек, който казва, че който се излекувал веднъж от вируса изгражда имунитет след това с изключение срещу някои други видове корона.Е на кого да вярваме, едните казват, че можеш пак да преболедуваш от ковид19, други се изказват, че си оздравял... :)
146
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, по- просто казано - днес заразените са 1, утре 2, после 4, после 8, после 16, после 32. --------Просто казано, но невярно.Явно е казано от *** човек.Болните се удвояват на всеки 7 дни, а не всеки ден.
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болните НЕ СЕ удвояват всеки ден - ФАКТ.Удвояват се на 7 дни.Което е доста по-различно.През това време една голяма част ОЗДРАВЯВАТ.
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учени от университета Джордж Мейсън в САЩ коментираха основните условия за прекратяване на пандемията COVID-19. Според тях 70% от населението в света трябва да развие имунитет срещу коронавируса или вирусът трябва да се развие в човешкото тяло, намалявайки неговите патогенни свойства. Това пишат световни медии.
143
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, по- просто казано - днес заразените са 1, утре 2, после 4, после 8, после 16, после 32. Преди карантината в Европа, нещата се движеха така. Ако има по 13000 болни 3 до 5 дни подред, колко прави? Удвоява ли се? ***, виж малко чужда литература на специалисти. Пълен профан си. Инфалтил ще си останеш. Не виждаш по- далеч от носа си.
142
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вчера до днес заразените по Света са 13000 повече. От тях 5000 са в Италия------И това според тебе е удвояване всеки ден ли?Защо да се заяждам, не казахте ли, че болните се удвоявали всеки ден?Нали копи-пейстнах точно това от Вашия коментар?
141
2
 
5
 
! Отговори
до 165 преди 4 години
Удвояват се на всеки 3 до 7 дни, според георграфския район. Виж сам, какво му се заяждаш, при това без аргументи. Инфантил!
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цифрите изобщо не са смешни... С всеки ден се удвояват. -----И къде точно видя да се удвояват всеки ден?Изглежда си леко мало умен...
139
4
 
6
 
! Отговори
до 163 преди 4 години
Грип - инкубация 2 дни, болен си 5 дни. Коронавирус - инкубация средно 5-7 дни, често до 14, може и повече. Болен си поне 2 седмици след това. Почети малко, нужно ти е. Изпусне ли се - болниците се задръстват, ще спрат да приемат и други пациенти, ще стане страшно. Да не говорим ако почнат и други болни да се заразяват - такива на химиотерапия, с трансплантации, диабет и т.н. Мисли малко
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиши worldometer / coronavirus и виж сам, инфантил.
137
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цифрите изобщо не са смешни... С всеки ден се удвояват. Елементарно е да се сметне.Няма здравна система, която да поеме лечението на много болни...Освен всички други болести, като прибавите и тези от този вирус, цифрите са съвсем други и кошмарни.Какво сте се хванали само за тоя вирус ,като коне с капаци. Прибавете и другите заболявания и ще ви стане ясно, ако имате някаква елементарна логика.
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Не си мъчи мозъка с тематика ,която не разбираш.. От толкова думи и нищо вярно да няма си е...излагация...Отивай в тоалетната и свърши нещо, което поне ти се отдава...
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въртя, *** и пак в защита на любимата ти русия...
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово самуобиство Съберете се на 9 май в москва и другари и путин гнома ще ви заведе в рая )))
133
5
 
7
 
! Отговори
Хх преди 4 години
Годжи , защо частните болници и алчни доктори не са мобилизирани ???? Къде е военният резерв ??
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете колко са заразени в световен мащаб и колко са починалите, да не се окаже че от обикновен грип умират повече хора отколкото от COVID-19.
131
7
 
6
 
! Отговори
Гклшшш преди 4 години
Хора, никъде няма такова плавно покачване на бр, заразени - лъжат за всичко! Скоро всички ще почнат да боледуват от Глад - помислете само как живеят пенсионерите със 200 лв пенсия. Та голяма част от тях работеха за да преживяват... Ами вие как ще си изхранва те децата като свършат спестяванията....Чака ви контролирана от тези г-а-д-ве смърт.
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вчера до днес заразените по Света са 13000 повече. От тях 5000 са в Италия и 3000 в САЩ. В Китай има около 40 нови от вчера, ако не лъжат.Гледайте по-далеч от носа си и вместо да се занимавате с Фейса и клюките там ...прочетете поне статистиката. Заразените и болните се увеличават с бесни темпове и е въпрос само на време да стане и при нас като в Италия.
129
3
 
12
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
И до още неразбралите *** - вирусът е по-опасен за здравите хора, но извънредното положение се налага, за да не сме всички заразени накуп и да се претовари здравната ни система не разбирате ли овце! За младите няма толкова голям риск , но ако в един и същМомент се разболеят 4-5 милиона сме довиждане. България има капацитет на легла за интензивна грижа по-малък от две хиляди! Сами си правете сметката ако заразата плъзне как ще лекуваме хората! Аман от псевдо платени герберски разбирачи!