Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина

Той увери, че бежанци не опитват да преминават границата ни
23 мар 2020 10:58, Нели Христова
169
Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина
Снимка: БГНЕС

"Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има" заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

"Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време", каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

"14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина", допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

"Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие."

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
14
 
! Отговори
sid преди 4 години
Най- вероятната картина след месеци ще е масов мор на пенсионерите/идеално за ной ,много по-малко пенсии/ и страшна икономическа криза за оцелелите млади.Не ми се мисли до къде ще ескалира човешкия егоизъм.Предполагам,че ще има гражданска война,масови безредици,убийства,грабежи.Дано да съм черен пророк,дано никога не стигнем до там
33
3
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
Надявам се да не се налага да ги учиш, че ти отиде джендърството и 52-та или колкото там са половете и ще си мечтаеш за сегашното положение...
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали има полиция навсякъде как не спазват
31
3
 
4
 
! Отговори
Маринов преди 4 години
И подавайте редовно сигнали до всички медии. Ако няма нарушаващи карантината, ще трябва да си ги измислим, защото народът иска виновник и ние трябва да сме готови да му го дадем.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ всяка власт си има държава и закони и всеки се мисли за вожд!
29
3
 
23
 
! Отговори
Пламена преди 4 години
Аз съм за Военно положение. Президента и военните ще затегнат положението и ще излезем от кризата с най малко жертви. Ромите ще спазват реда стриктно щото военното положение не е като извънредното и подобни НПО като БХК не важат в такива моменти дори могат да бъдат съдени по кратка процедура.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията и църквата си имат устав и канони отделни от държавните които са за цивилните.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По БТВ Др Емилова дава съвети за здравословно гладуване. Вчера големия зеленчук каза" да се кръстиме и да се молиме". Бъдещето в две картинки.
26
3
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Явно си нямаш понятие от закони и закони, както и армейски такива, за да ме питаш това :)))))
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отворете Белене!Който наруши карантината директно там до края на извънредното положение!!!!
24
1
 
15
 
! Отговори
Вълчо преди 4 години
До Яким Вълев ДоневКато стане като в Италия, щеш не щеш ще стоиш запрян и на опашка на 5 метра от предния за каквото е останало в магазина. И ще се молиш да оцелееш ти и семейството ти, гледайки ковчезите, които се изнасят.
23
2
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Народа няма дисциплина. Стига вече, че са само ромите ... има много белички, които не им пука изобщо.. същите тези дето се "лекуват" с литри ракия...
22
2
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Споко. И в Германия е така. Чета във вестника, че само за вчера има над 330 случая за неспазване на карантината в Щутгарт. Явно простотията не върви по гората, а по хората.
21
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като майор от БА, много ми е интересно, как ще бъда на подчинение на сопoлив пикльo от полицията, дето не е ходил даже в казарма. Айде по-леко с изказванията на този oлигoфрен с 2 пръста чело.
20
1
 
16
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Жалкото е ще заради алчните бизнесмени безмозъчните безотговорни безсъвестни българи и хората с тъмен цвят на кожата които нарушават законите на нашата държава България страдаме ние нормалните българи
19
1
 
13
 
! Отговори
1.8Т големия мотор преди 4 години
Спрете с лъжите. Хората ходят на работа и до магазин или аптека. Какво искате повече от това. Мишоци.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе в тоя сайт защо не тествате робот ли пише или човек? Има един пост на някаква си златена, дето от една седмица цъфва през определен интервал от време във всички теми.
17
5
 
11
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
Продължавам от предния си коментар. И след няколко месеца ( 3-4 , да кажем ... ) - Както Ви успокояват , че пари има за всичко. Гледайте как НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ. Нито за заплати на Държавните чиновници. За частните фирми - изобщо няма да говорим... Те ще са затворени отдавна ... Пред фалит ! И да видим тогава КОЙ ще Ви изкарва заплатите на вас - Некадърници такива ..... Ще стане като с КТБ - ТО НЯМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ. Дори "КПМГ" им направи "ужким" одит. И изведнъж... ФАЛИТ. Няма пари. :(!
16
4
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Не бях чувал подобна глупост армията да е подчинена на полицията. Ако армията е на улицата полицията трябва да е подчинена на военните а не обратно. Иначе отиваме към полицейска диктатура.
15
7
 
8
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Да де ... Така ще говорите..... "НЕ се спазва карантината" ... Ще го повторите 10 000 пъти по услужливите медии... И нали знаете какво става с една глупост , повторена 1000 пъти от различни хора ?!?! ... Става нещо като ... ПОЛВИНЧАТА ИСТИНА ! Цялата работа май намирисва , че искате скоро да въведете й - ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ , а?!?! Никой на работа. Никой по улиците. Само до близкия хранителен магазин - на опашка от 2 часа. И познайте обаче какво ще стане след няколко месеца ... :( :( :(