Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина

Той увери, че бежанци не опитват да преминават границата ни
23 мар 2020 10:58, Нели Христова
169
Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина
Снимка: БГНЕС

"Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има" заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

"Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време", каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

"14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина", допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

"Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие."

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
16
 
! Отговори
Кон Спирация преди 4 години
бих гласувал с двете си ръце за отмяна на карантината за да мога да се смея в момента, в който роднините на смелчаците започнат да измират и се почнат безкрайните вопли към държавата "някой да направи нещо". българският гражданин разбира само от гьостерица и умирачка.
53
6
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
ВАЖНО!Басовият звук в близост лекува всичко и зъби и крака растат, но качествен бас, има и фалшив бас, който дори пречи!А руснаците ако са толкова човечни и братски народ, защо не са ни казали на нас българите за тая работа?За зъбите, всеки ден по един час допрян бас или повече, за няколко седмици растат.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за коронавируса го разбрахме.За двукраките вируси обаче никакви мерки не се обявяват. Те объркаха света и не мирясват нито ден. Проблемът са точно те, коронката е следствие. Та нека си помислим откъде да се почне. Щото правилното начало е гаранция заотпадане на проблема с всяко следствие бе, Уили. Майтапът настрана!По-яко, по-яко!И без бавене.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правим с мухите и комарите когато се затопли времето и които ще разнасят вируса навсякъде? И птиците също!
50
4
 
6
 
! Отговори
Ужас! преди 4 години
Господин Генерал, спасете ни от корона вируса, арестувайте всеки който не спазва карантината, стреляйте по улиците ако двама души са на по малко от 3 метра разстояние, правете всичко със нас, само ни спасете от страшния вирус, много ви молим господин генерал, помощ, помощ, някой да дойде да ни спаси от страшния вирус!
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заваля сняк и сега очаквам болно от *** да тръгнат към Витоша да карат ски.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да влезе армията със заплата за извънредно положение
47
3
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Явно доста гърч и чанч си видял там, ама малко ти е било :))
46
4
 
3
 
! Отговори
дедо Медарко преди 4 години
До Анонимен 50Ей паникьора, седи си вкъщи и не давай акъл.
45
6
 
7
 
! Отговори
ДО ЧИЧО преди 4 години
Баце докато има такива боторе като тебе, света ще страда много.....
44
1
 
9
 
! Отговори
бежанец на границата преди 4 години
И този е поредният анимационен герой!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ти за чий си?!
42
11
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Ай стига бучахте бе - нищо и никакъв жирус! Баси истерията, начи. Мен на село нищо не лови - с аверите си правим сека вечер дезинфекция с рикия у кръчмата и сме топ!
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки един от нас трябва да е под карантина, защото всеки един може да е потенциално заразен и да разнася вируса, но работодателите не ги интерасува това и ако не отида на работа просто ще бъда освободен ...... казвам го за всички които говорят постоянно "останете си вкъщи".Докато не се гласува със закон това няма да се промени и ще станем по зле дори и от Италия,защото не сме дисциплинирани!!!!!
40
0
 
11
 
! Отговори
Васко преди 4 години
Колко *** са осъдени ефективно? Май нула.
39
3
 
3
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
ами стройте затвори и ни вкарвайте там... смешници келяви
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досъдебни производства? Оправете си закона и въведете бързата процедура. Хванат ли го, веднага при дежурния съдия, а след това в пандиза.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде можем да подаваме сигнали онлайн?
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години слушам как танковете да дойдат и все не идват.Явно трябва да ида на ушен лекар...Ако ще идват да дойдат и да се почва от начало,че стана нетърпимо!!!!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето наборна служба се отслужваше и в МВР. Интересно ми е дали МВР има еквивалент на мобилизационен план както армията?