Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина

Той увери, че бежанци не опитват да преминават границата ни
23 мар 2020 10:58, Нели Христова
169
Маринов: Всеки ден се увеличават сигналите за неспазвана карантина
Снимка: БГНЕС

"Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан, по отношение на армията аз държа на това, че тя трябва да бъде използвана в определени ситуации. Армията при всички положения трябва да бъде използвана, в рамките на компетентността, която има" заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ.

"Като възможни примери той даде съвместни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на подчинение на МВР, тъй като то отговаря за обществения ред в мирно време", каза Маринов.

По думите му към момента не би следвало да се ползва армията, това може да стане в период, в който се изчерпа ресурсът на МВР. Засега министерството се справя със ситуацията, каза Маринов.

"14-дневната карантина се контролира от МВР, има образувани над 100 досъдебни производства, а наказанията са до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Всеки ден се увеличават сигналите за хора, които не спазват наложена карантина", допълни министърът.

Младен Маринов каза, че трябва време, за да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при областните градове, тъй като много от хората е трябвало да се сдобият с необходимата служебна бележка. Сега потокът е по-малък, отколкото в нормална обстановка, каза вътрешният министър.

"Проблемът с бежанците стои на дневен ред, към момента няма данни за сериозни придвижвания, а към нашата граница няма нито един опит за преминаване през изминалото денонощие."

Маринов даде и положителен пример от по-строгите мерки за сигурност през последните дни - отчита се спад на битовата престъпност, като няма нито едно откраднато превозно средство през изминалото денонощие на територията на страната.


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора разберете във война сме . Самият премиер Борисов го каза. Врага е невидим и безпощаден. Не напразно военните наричат бактериологичните и вирусните зарази, химичните вещества, радиоактивните и ядрените оръжия -ОРЪЖИЯ за МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ!
Бъдете по дисциплинирани и отговорни. Оцеляването ни зависи и от самите нас.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Драго

Какъв товарен камион караш по витоша бе ? Бордовак...
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре,че отдавна нямате писмени сигнали за кражби,присвояване ,грабежи и други престъпления срещу личната собственост .Защо ли не вярват хората във вашия профиосионализъм,може би от множесвото мерки,за да не се извършват престъпления.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мчи то армията ни е само от офицери и секретарки. Как да помагат на полицията ? Няма войник. Много вожд малко индианец.
68
11
 
0
 
! Отговори
Драго преди 3 месеца
*** якото време - аз съм на Витоша и карам борд. Они си мислят, че като спрат колите/транспорта ще ме спрат - будали. А с моторната шейна - газ до пистата и е кеф. До тук видях само още един пич - целата писта си е за тебе. Нема такъв кеф!
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро ще поставят войниците в положение да решават народа ли да бранят или заповеди да изпълняват. В полицията е друго. там природата не е била щедра и им е по лесно да изпълняват отколкото да взимат решения сами.
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В другите държави няма генерали по телевизора да стресират народа.Един доктор и един журналист със списък от всички медии задава въпроси на колеги,като цитира от коя медия какво питат.Така са двама на над 2 метра и не разпространяват заразата.У нас се наредили все лампазлии,все бомбелии и си подсказват какво да отговарят.
65
6
 
15
 
! Отговори
Кон Спирация преди 3 месеца
бих гласувал с двете си ръце за отмяна на карантината за да мога да се смея в момента, в който роднините на смелчаците започнат да измират и се почнат безкрайните вопли към държавата "някой да направи нещо". българският гражданин разбира само от гьостерица и умирачка.
64
6
 
2
 
! Отговори
f преди 3 месеца
ВАЖНО!

Басовият звук в близост лекува всичко и зъби и крака растат, но качествен бас, има и фалшив бас, който дори пречи!


А руснаците ако са толкова човечни и братски народ, защо не са ни казали на нас българите за тая работа?

За зъбите, всеки ден по един час допрян бас или повече, за няколко седмици растат.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това за коронавируса го разбрахме.За двукраките вируси обаче никакви мерки не се обявяват. Те объркаха света и не мирясват нито ден. Проблемът са точно те, коронката е следствие. Та нека си помислим откъде да се почне. Щото правилното начало е гаранция за
отпадане на проблема с всяко
следствие бе, Уили. Майтапът настрана!
По-яко, по-яко!
И без бавене.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво правим с мухите и комарите когато се затопли времето и които ще разнасят вируса навсякъде? И птиците също!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 44

Какво съм видял си е моя работа. А вас всеки средноинтелигентен човек ще ви направи да си говорите сами цялата ви велика армия. И то сам.
60
4
 
5
 
! Отговори
Ужас! преди 3 месеца
Господин Генерал, спасете ни от корона вируса, арестувайте всеки който не спазва карантината, стреляйте по улиците ако двама души са на по малко от 3 метра разстояние, правете всичко със нас, само ни спасете от страшния вирус, много ви молим господин генерал, помощ, помощ, някой да дойде да ни спаси от страшния вирус!
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заваля сняк и сега очаквам болно от *** да тръгнат към Витоша да карат ски.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да влезе армията със заплата за извънредно положение
57
3
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 3 месеца
Явно доста гърч и чанч си видял там, ама малко ти е било :))
56
4
 
2
 
! Отговори
дедо Медарко преди 3 месеца
До Анонимен 50

Ей паникьора, седи си вкъщи и не давай акъл.
55
6
 
6
 
! Отговори
ДО ЧИЧО преди 3 месеца
Баце докато има такива боторе като тебе, света ще страда много.....
54
1
 
8
 
! Отговори
бежанец на границата преди 3 месеца
И този е поредният анимационен герой!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 50

Те така говорят за да отбият номера, че са предупреждавали и взели мерки. Иначе нищо не правят освен да досаждат на магазинерите и на хората тръгнали на пазар. Хората ходещи на работа според тяхната идея се пазят по време на работа със същите отбийномера мерки и вече всичко е наред. Просто се надяваме както винаги на нас да не ни се случи и всичко да мине между капките.