ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика
1 апр 2020 13:32, Ния Христова
151
 ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация
Снимка: БГНЕС
Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 
 
Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.
 
Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.  
Още по темата
 
До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.
 
И Москва, и Пекин отричат тези обвинения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де,защо не помогнахте на Италия като е в ЕС,ами лошите Куба,Русия и Китай
98
3
 
16
 
! Отговори
несведущ преди 4 години
Правилно ли съм разбрал - дезинформацията на ЕС обвинява Русия и Китай в дезинформация?
97
11
 
2
 
! Отговори
6 преди 4 години
Достигнали са и до "добре настроени" граждани в Република България. Как ги "настройват" е финансова тайна на руските тавариши.
96
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандата на ЕС стана много плоска и очевидно не се инвестира достатъчно. Даже напротив - стана като при комунизма гротескна и каквото кажат народа взе да мисли обратното. То не бяха грети и истерии, руски заговори, джендерии и прочие странности така, че хората нещо се бъгнаха на глупости.
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Себастиан Курц лично по телевизията обвини Германия, че не освобождава на границата камион с маски в продължение на две седмици. Забележете платени от Австрия. Между другото България има завиден капацитет за производство на дезинфектанти и спирт, а от Русия лъжат, че по аптеките ни няма въпреки поне двата ни големи завода в Карнобат и Алфатар. Всъщност не ви ли се струва странно, че вече 25 дни няма спирт.
94
3
 
7
 
! Отговори
Аре са! преди 4 години
До два месеца сме измрели от глад но с въпроса : Абе къде е Путин бе?
93
15
 
7
 
! Отговори
Комуняги преди 4 години
Защо тези *** в България още са тук, а не отидат при техните царе в Северна Корея, Русия и Китай? Може би не могат да решат на кои обикновени граждани им е най-зле. Тези психопати си мислят, че китайският народ имат пари, а не шият найкове и адидаси за центове. Световната продукция е изместена там, защото е най-евтино. Защото обикновените граждани са роби, а тези нашите *** не съм чул и един от тях да говори за социалната кредитна система в Китай.Чакам да ми отговорите
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС вместо да работи по тази пандемия, както винаги пише доклади за великите врагове... (facepalm)
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи доктор, дето на филмчето му помагаше да си облече американския скафандър се оказа, че дал положително проба за короната. И сега Путин в изолация. Ръководи държавата дистанционно.
90
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин на крака ходи да се моли на Саудитския крал даже cвиркa му предложи само и само да не залива пазара с нефт Ама Арабина му казал че си има достатъчно рускини в харема и му би шута към масква ... и дребния зе че се поболя ..
89
9
 
1
 
! Отговори
Путин преди 4 години
е част от новият световен ред, аман от заблудени комунисти. Затова Путин ще остане на власт още 12 години. Всичките му приятели са Хабад, ама на заблудени върви обяснявай, че Путин е същата пионка като Тръмп. Едните болни мислят, че Тръмп се бори с новият световен ред, а другите Путин. Кой от с по-голяма психоза. Тръмп го спасиха от фалит Ротшайлд като му сипаха милиарди. Путин е отгледен от дете от Хабад и е забранил да се говори против богопомазаните в Русия. Стига лъгахте, а ходете на преглед
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ни преливат плазма от мъртъв путин Кво пък и това е вид лечение ))))
87
3
 
21
 
! Отговори
Тъпото заглавие преди 4 години
То в ЕС целата информация им е такава - нищо конкректно!
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разпространител на заразата е САЩ, който пак си мие ръцете, с помощта на баба Меркел. Дано я тръшне тая чума и да не оцелее. Същото и за драгия американски народ. Наздраве!
85
15
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Русия е типична еднолична диктаторска държава, а начело на Китай е комунистическата партия. И при това положение истината ли да очакваме от тях?
84
1
 
8
 
! Отговори
Баба Ъбсурдана преди 4 години
Явно тази дезинформация на "Политико" и "Ийст Стратком" е провокирана от Китай и Русия в което е вината им .Че в статията никъде не намерих информация....
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е лъжа а жива реалност Принца се оказа по устойчив на корона 71 години чака . отколкото ссср на глад умря за 70 години...
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПутин в момента е зает - сам прави ваксината заради такива като теб!
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин не се е мяркал 83 часа никаде ..да нени да е болен ???
80
2
 
13
 
! Отговори
И Защо Акцентират преди 4 години
Върху плюенето на Русия-в това число показвайки и снимка на Червеният Площад,а не на Забраненият Град,а не на Китай,независимо че вирусът е тръгнал от провинция,свързана по-тясно с останалите части на страната,а не от международен Мегаполис като Пекин или Шанхай!?Нито пък казват нещо по адрес на другите Китайски съседи,където пандемията също е слабо разпространена,и дори хвалят Южна Корея за малкият брой жертви- няколкодесетки!?Ами защото Русия е държавата,способна да спре Новият Световен Ред!