Лекар: На 10 дни има удвояване на случаите на COVID-19 у нас

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на болните
5 апр 2020 18:29, Анисия Иванова
82

България е от държавите с най-ниска скорост на нарастване на случаите на коронавирус. Пикът никой не може да каже кога ще е. Това каза в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR д-р Александър Симидчиев.

"Има удвояване на случаите в рамките на всеки 10 дни, докато в държави като Англия, Германия, Франция удвояването е на всеки два дни, в Сърбия е на 5 дни. Скоростта на нарастване на случаите в държави, в които нямат програма за БЦЖ ваксина, всъщност е много по-голяма, така че това може да се окаже плюс за нас", допълни той.

Според нея решението за мобилното приложение добро. "Не мога да кажа какъв би бил ефектът от него, но със сигурност ще помогне", обясни лекарят.

Целият разговор вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая плюнка пък откъде я изкопаха да ръси мозък?
15
3
 
11
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Докторе, ние по всички показатели сме най-добре в света! Чисто по Бойковски маниер и в неговия стил на месия. При тебе (извинявай че се обръщам на ти, но в случаят друго не подхожда ) ми хареса изразът: "Не мога да кажа какъв би бил ефектът от него, но сигурно ще помогне." Това е като в телеграмата: "Операцията сполучлива. Пациентът умря" Желая ти въпреки всичко блестяща кариера... до личен лекар на премиера!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...Германия - население 90 милиона, България население - 6 милиона.Германия гъстота на населението 233 души на кв. км, България - 63.Не знам какво сравняваш.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със страх да тестваш за да не натовариш здравната система, проблема остава, но не знаеш колко е сериозен.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Като не могат да не ми отнемат правото на труд,свободно придвижване и др. ние така може да откараме 1 година под извънредно положение.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже не можем да си купим тестове на Боко гроздето му е кисело, те.е тестовете не са надеждни. :-)
10
8
 
20
 
! Отговори
... преди 4 години
Пълни глупости в Германия случаите се удвояват на 10 дни, а хората в момента правят по 500 000 теста на седмица. *** прави по 5000 теста на седмица(даже не знам имали и толкова) и се хвали, че има малко случаи...ейй *** ***, няма да се оправиш...
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен4Във всички държави на 1 милион души горе долу се правят еднакъв брой тестове. Не е нужно да се тества цялото население. Румъния защо се отказаха да тестват всички жители на Букурещ.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само махалите да тестват заразените ще набъбнат бая.
7
4
 
11
 
! Отговори
WAR преди 4 години
Виждам тук ,че 4 пехливана се възмущават,че у нас са малко заразените -ауу,вие не сте добре с главата ,но вие не сте винвони -гена е лош ,не ставате. Да не мислите ,че там при италиянците,испаниците или американците имат много заразени,че си правя тотално на всички-то дълбоко се заблуждавате и видимо по-далеко от носа си не виждате или само Днес четете,там е ужас! При нас е както при тях-европейци засрани! В САЩ Е УЖАС ,там няма никаква медицина -но нашите не смеят да пишат за това-а вие сте
6
7
 
21
 
! Отговори
Неук преди 4 години
След два месеца, когато другите вече ще мислят как да се възстановяват от вируса у нас все още ще качваме по малко бройката. Това е . Министерството на болните си гледа интереса и не иска натоварване. Ще качваме бавно и спокойно. Вирусът ще ни налази, но не за месец до месец и половина, а за четири - пет.Стига с този пик. Не може да има пик, когато си наложил такъв тип управление на заболяването. Пик има ако си изтървал влака. Ако държиш юздите има непрестанно много плавно покачване, но дълго..
5
6
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Да само че и в Англия вече намаляват докторе.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я правете по 10 000 теста на ден да видим колко ще станат в момента сте си заровили главите в пясъка и само ни баламосвате, че заразените са 500 като са много повече.
3
4
 
25
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 4 години
Изчакайте още две седмици и ще разберете реалният брой на заразените!
2
4
 
30
 
! Отговори
глупости! преди 4 години
В държавите, в които случаите се удвояват на 2 дни правят тестове, а тук ги кътат за депутати, кръгчета, роднини и тестват само хора с изявени симптоми, а и тогава не винаги!Мой близък е GP и непрекъснато го отсвирват с препоръка болният да се лекува у дома, когато подава случаи на предполагаем ковид. Никой не тества.
1
5
 
33
 
! Отговори
Медик преди 4 години
Не е реална картината.Много малко се тестват!!Може би заразените са много повече!!