Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените

Испанският премиер поиска Еврозоната да пусне коронаоблигации
Обновена: 5 апр 2020 21:19 | 5 апр 2020 20:47, Анисия Иванова
156
Над 1 200 000 души са болни от COVID-19, в много страни има спад на заразените
Снимка: БГНЕС

Над 1 200 000 са заразени с новия коронавирус, а над 66 000 са починали. Това сочи към момента статистиката на университета Джонс Хопкинс за разпространението на пандемията по света.

Над половината от болните са в Европа. Наред с това през последните дни много държави на стария континент отчитат спад на заразните с COVID-19.

Жертвите днес в Италия, са най-малко от 19 март насам - 525. За първи път от възникването на епидемията в страната намалява броят на хоспитализираните, които не са в критично състояние. Излекуваните са с 3,9 процента повече (21 815), а активните случаи - без починалите и излекуваните - са се увеличили с 3,4 на сто до 91 246, уточнява ДПА.

За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания. Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля каза днес, че наложената преди три седмици карантина дава резултат и намалява разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА. "Карантината работи, данните показват стабилизиране, отслабване на епидемията", заяви той.

Неговото ведомство съобщи, че за последните 24 часа са установени около 6000 нови случая на респираторното заболяване, причинявано от вируса. Това е с 1000 случая по-малко от предния ден. Около 4000 души са оздравели днес, с което общият брой на оздравелите достигна 38 000.

Австрия също регистрира по-голям брой оздравели, отколкото заразени с коронавирус за денонощие. Общият брой случаи в страната се е увеличил до 11 897, но днес там също е регистриран по-голям брой оздравели, отколкото заразени, намалява и броят на пациентите в интензивно отделение, предаде Ройтерс.

От вчера сутринта до тази сутрин са регистрирани 270 нови случая, а оздравелите за същия период са се увеличили с 491, съобщи министерството на здравеопазването. По негови данни броят на новите заразени е спаднал значително през последните дни.

От страниците на водещия германски всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" испанският премиер Педро Санчес отправи апел към богатите държави от еврозоната да помогнат за икономическото съвземане на Испания и Италия чрез общи "коронаоблигации".

Австрийският финансов министър му отговори индиректно в интервю за друг германски вестник - "Ханделсблат".

"Не виждам необходимост да променяме европейското финансово законодателство заради корона кризата," каза Гернот Блюмел.

5936 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус в Германия за последните 24 часа, но като сравнение с предишния ден страната също отчете спад на заразените и починалите. В Обединеното кралство броят на жертвите достигна 4934.

Една четвърт от болните са в Съединените щати. Починалите американци са повече от 8500. Случаите в щата Ню Йорк са вече 122 хиляди, но изписаните от болница са повече от постъпващите, съобщи губернаторът Андрю Куомо. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
13
 
! Отговори
42 преди 4 години
Ние сме станали, застарял, непомъдрял и страхлив народ. Лоша комбинация.
78
1
 
11
 
! Отговори
До 81 преди 4 години
Да ,то от теб само зависи и любимия ти генерал кой ще живее и кой ще умре и кат си сложиш маска в къщи и се заключиш и ше живееш вечно. Никой не може да избяга от съдбата си смях такъв, ако ще и отзад с маска да ходиш. Има цифри и колкото да ти е неприятно на теб и хленчещите паники те са надолу и не заради теб. Има и евростат ....там пише каква е средната смъртност по държави и години в ЕС и не е трудно да сравниш.Мерки трябват, ама не и паника, писна ми да ви слушам глупостите дни наред.
77
1
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Нали този филм трябва да приключи до към 31.04 така че няма много. Давайте че последните кадри идват...
76
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още сме в началото дръгарЕ !!!Предният път този вирус е "вършл" 2 години в Европа така че е рано да гърмите шампанското.Много мъка ще има по земята години наред.Плато, пик...........врели-некипели.Гответе се за много болка.
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време като икономиките се сринат, хората останат без пари, излязат на улиците, ще има неподчинения, глад. Тогава умните глави от цял свят ще се съберат и ще ни "предложат" единна световна банка(федералния резерв за референции), където да се държат парите, за да няма подобни сценарии в бъдеще. После ще следват чиповете, за по-голяма сигурност и ще сме вързани преди да се усетим. Тогава може и да се сетите кой има изгода от паниката с коронавируса.
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във западна Европа старците са 25% от населението. Западняците си ги избиват за да не тежат на социалните им системи.Не мога да рабера, ние защо се посираме от страх?Тук младите ще умират от глад за кефа на западняците!
73
9
 
21
 
! Отговори
Просто статистика преди 4 години
Хайде стига с тая паника бе! Защо никой не коментира, че от обикновен грип през 2018 само в Италия са починали над 24000 човека? А това е повече от всички жертви на короната в Европа!Който не вярва - на сайта на СЗО го има черно на бяло!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да кажа, че до 13 03 са влезли толкова китайци от Китай съвсем без да ги закачи никой, че ако целият план беше да ни затрият сега нямаше да се джафкаме по никое време.Дишайте. На робовладелците им трябват роби.Големи филмари , видяха 10 италиански ковчега и напълниха тоалетните.
71
3
 
16
 
! Отговори
до 84 преди 4 години
Абсолютно вярно. Промиването на мозъци продължава с пълна сила. Гьобелс ряпа да яде.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли световни организации да накарат китайците да отворят тези лаборатории да се види какво са правили там.
69
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има в Италия? Режисирани сцени на ковчези, леле, ковчег не сте ли виждали ?Сега разбирам защо изкупихте тоалетната хартия, платените медии като ви съобщиха, че ще *** и вие се ....... от страх.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай като стояха да не умряха ,но след 2 месеца започнаха да се нормализират нещата и не хленчеха като вас
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,ще си стоим в социална изолация до 13.05 и после какво..ще тръгнем,но вируса ще е пак навън,какво ще правим след 13.05?Ще ни заразява ли или не,какво ще става?
66
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не схванахте, че няма страшна зараза и всичко е аранжирано, за да се наплашат хората и да се сринат икономиките. Толкова много неестествен медиен шум с манипулирани данни, които овцете попиват и рецитират дословно, когато някой им намекне, че ги лъжат. Досетливите могат и да се сетят кой го организира. Дано повече хора да се събудят и да спрат да вярват на манипулации.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсва като че ли и друга статистика - колко от интубираните са оцелели. Ако затова е цялата галимация - да няма починали без интубация, айде нема нужда!
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Схванах идеята на троловете тука каква е обеждават ,че няма нищо страшно карат хората в ФБ да излизат на протест а като станем като Италия ще искат оставката защото не сме се справили ... сценарии да видиш
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕееА, ако знаеш, че си следващия мъртвец или това е твой близък от семейството...? Дали ще си на същото мнение? А и тук може да си пишеш, каквото искаш, обаче... Обаче АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ... и от другите "капацитети" тук...Само си губите напразно времето.
62
6
 
6
 
! Отговори
Инфекционист преди 4 години
Днес е неделя, затова е "намалението".Тепърва започва ужаса!
61
3
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Ъ, в много страни има спад на заразените. При нас още не е започнало. Има да си правят ПРАЗ коференции до 3080г. Дано сме живи до тогава.
60
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес умрелите и заболелите са наполовина в сравнение със вчера. Егаси пандемията, аре чао на мерките ...измамата неуспешна