Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565

Починалите са 22 пациенти или 3,3% от заразените
Обновена: 7 апр 2020 08:25 | 7 апр 2020 08:10, Камелия Цветанова
254
Болните от COVID-19 скочиха с 4,4% само за денонощие, вече са 565
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 24 нови случая на болни от коронавирус съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
С тях броят на болните нарасна на 565.

Увеличението е с 4,4% в сравнение с вчера, посочи проф. Мутафчийски. 

16 от новите болни са настанени в болници.

Няма нови области със заразени.

Починалите до момента пациенти са 22 пациенти или 3,3% от заразените.

Болните от Спешната помощ в София са 8.

Заявени са 1000 теста за скрининг. 

От преди три седмици такова проучване се направи в Пловдив, каза проф. Мутафчийски.

Общият брой на пациентите в болниците са 201.

Заразените медицински работници са 35.

В световен мащаб броят на заразените се увеличава, но се забавя темпът на развитие на болестта, каза още проф. Мутафчийски.

В България нещата като че ли се задържат, добави той, но подчерта, че все още е рано за генерални изводи.

"Вчера обсъждахме с премиера каква е ситуацията в България и плод на този разговор е и заповедта на здравния министър за фермерските пазари и обобщаващата заповед за допуск до границата. Други неща не са обсъждани към момента. Със сигурност строгите мерки трябва да останат до Великден", коментира той.

Проф. Мутафчийски припомни, че днес е Световният ден на здравето и честити празника на всички, които работят в сферата на здравеопазването.

"Но с особен акцент към лекарите, сестрите, санитарите, които работят в отделения с пациенти с коронавирус, работещите в Спешната помощ, колегите от РЗИ, от МЗ, които не са почивали от седмици“, каза той.

Проф. Мутафчийски съобщи, че част от заплатите на експертите в Националния щаб ще отидат за дарения за работещите на първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
7
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
На бунището ще е столетницата от "Позитано 20" ... Ще я погребат ритуално в гробището на светли идеи на връх Бузулуджа ... !!!
167
6
 
1
 
! Отговори
186 преди 4 години
До Анонимендали ще има избори
166
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и Бойко трябва да знаят че каквото и да правят оттук нататък, на следващите избори ще са на бунището!
165
2
 
19
 
! Отговори
дедо Йов преди 4 години
"3.3% и ще продължава да расте" Хм от 565 "заразени" 22 починали, на едни 6000000 души в тази държава, не виждам с подобни темпове кога вируса ще достигне до 1% от населението, а всекидневно се облъчваме че сме в положение на "пандемия"! Аз трябваше на 14.03. да премина контролен преглед за да ми се регулира дозата на лекарствата! Предполагам като мен са стотици българи..... искам ежедневно да се вади и статистика за починалите от усложнения от "обикновен" грип............
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 183 ти май си готов да пратиш в затвор за нарушение на военното положение по-голямата част български граждани?
163
3
 
20
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Според същия този генерал в ефир реалния брой на заразените е 5.5 пъти повече от хванатите с положителен тест,което значи че % смъртност е 0,6%.Точно толкова колкото го дават всички севетовни специалити от Китай, Англия, САЩ, Италия, Испания, Германия, Ю. Корея и прочее.
162
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Темповете на растеж на вируса се забавяли? Хмм... На първи април заразените бяха около 935 000, а в края на днешния ден се очаква да достигнат 1 400 000.
161
16
 
12
 
! Отговори
до 190 преди 4 години
Ти се смееш, ама преди години на едно село ме бяха поканили, уж интелигетни хора били- потрес и ужас. Опекоха 30-килограмова овца на пещ и й викат агне- то смърди, не се яде. Не го докоснах, разбира се. Всичките до един с много тежка бактериална инфекция на антибиотици бяха от "прясно" селско био месце. За ракията им, нула пъти дестилирана, да не говоря. Просто българският селянин е наистина 300-400 години назад в развитието си и живее още сред рицарите.
160
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека си спомним великите приказки на поредния доцент поплювко как у нас процентът на смъртност бил изключително нисък, а при "великите" европейци бил много повече. Хубаво де, ама сега нагледно виждаме защо казахме поплювко- 3.3% и ще продължава да расте. Мерси. Неслучайно сме опашкари в Европа, защото има прекалено много поллювковци, които си вярват, начело с престъпника Мангъров, президента ни и всякакви подобни, които погазиха групо препоръките на СЗО и се изсмяха на тях.
159
4
 
15
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Ето тази е статията, под която можете да храните, че се опитват да всяват паника. Демек, ето, вижте: за една нощ ПРОЦЕНТИ!!!! А то какво е? 16 души! Това е всъщност един от дните с най-малко нови случаи. Срам за вас, Камелия! Петните честната медия! :)
158
2
 
19
 
! Отговори
авсолютно преди 4 години
До Анонимен"Освен, че е смешно заглавието, целящо щок и ужас, е и неправилно.."
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поручик Ржевски, моа ли датигонахакам ВГЗ?
156
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
За един месец, с начало първите открити заразени на 8-ми март, средно по 20 души на ден...
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 161От кога свят светува все другите са виновни за заразите. А тези други са вашите братя и сестри и деца и близки. На пръсти се броят семейства в които няма хора зад граница отишли да учат, да работят, да подпомагат семействата си в България. Самите живеещи непрекъснато в България също доста пътуваха в последните години на екскурзийки, за това-онова. Знаеш ли кога, по кое време и от кого е плъзнала заразата? И колко хора са я разпространили, щото смятат, че те нямат нищо?
154
8
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Тестове няма, дори на мед сестри отказват тестване, това означава, че има хиляди с този вирус, което пък означава, че процентът смъртност е поне 10 пъти по-нисък.Така че, всички тия цифри са шменти-капели. Ако направят 100 хиляди теста, "болните" ще скочат с 50%.Нека видим в края на Април дали изобщо ще имаме увеличение на средната смъртност от 9000 човека на месец.
153
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен, че е смешно заглавието, целящо щок и ужас, е и неправилно - скачат зайците, а числата се увеличават!
152
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не казват само числа, а и процент.За по-страшно.20% звучи страшно, но от 600 са 120, а не 120 000.Пак с дреболии ни занимават.
151
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масовото тестване е неумно, за това никъде не го правят. Само по форуми го предлагат, но това е щото нивото е такова.А иначе всеки тества според възможностите си, и винаги е целево.Има и такива които вече нямат въможност да тестват, щото няма голям смисъл. Болните така и така са факт.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нямаме толкова тестове и лаборатории,а и не е толкова просто като да си измериш кръвната захар.Ако го пригодят меренето като за диабет за няколко дни ще се разбере колко са болните и ще се изолират.
149
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като правим толкова МАЛКО тестове на ден, ще имаме и малко заразени!!!Я да почнем масово тестване на населението, дали пак ще са толкова малко заразените???