5G, пара, цвят на кожата или кои са новите фалшиви новини за коронавируса?

Едни твърдят, че парата лекува, други - че вече има ваксини
23 апр 2020 14:40, Нели Христова
100
5G, пара, цвят на кожата или кои са новите фалшиви новини за коронавируса?
Снимка: БГНЕС

Колкото по-дълго време коронавирусът ни тормози, толкова повече фалшиви теории се появяват относно него. 5G, вдишване на изпарения и фалшиви ваксини - ето някои от най-новите конспиративни теории, свързани с COVID-19 и тяхното развенчаване.

Още по темата

Разпространява ли 5G коронавирус?

В интернет със светкавична скорост се разпространи твърдението, че 5G технологията разпространява коронавируса. Още преди COVID-19 да се появи, конспиративните теории около 5G се лееха непрекъснато, но вирусът допринесе за пълното демонизиране на мрежата, като се стигна дори до горене на мобилни клетки.

Според някои теории 5G подтиска имунната система, други стигат по-далеч, като твърдят, че мобилните клетки, излъчващи 5G разпространяват COVID-19. За пореден път, за да се отхвърлят тези теории, BBC се свързва с няколко учени. Те са на едно мнение - тази конспирация е пълна глупост. Вълните, които 5G излъчва, не са толкова силни, за да повлиаят по какъвто и да е начин на имунната ни система.

Най-малкото - идеята, че технология може да разпространява вирус, е биологически невъзможна.

Вдишването на пара лекува COVID-19?

В социалните мрежи се появи публикация за доктор, който се е излекувал от коронавируса след като редовно е вдишвал пара. Да, хората често вдишват пари, за да лекуват обикновени неща, като запушен нос, но няма как нещо подобно да лекува толкова коварен вирус.

Парата с висока температура се използва за почистване на повърхности, тъй като тя убива вирусите. Тази практика се използва в болници, ала всеки опит да се вдиша толкова гореща пара, би бил изключително опасен.

Цветът на кожата може да ви предпази от вируса?

Отново в социалните мрежи се появява и твърдението, че от цветът на кожата зависи дали ще се разболеете от COVID-19. В Африка има слухове, че чернокожите не могат да се разболеят от коронавирус. Но това не е вярно.

В други страни се твърди, че повече чернокожи хващат коронавирус и умират от него. Това също не е вярно. Вирусът не разделя хората според цвета на кожата им.

Вече има ваксини срещу коронавируса?

Много учени работят върху създаването на ваксина, като в следващите няколко дни множество държави ще започнат и тестванията върху хора. Но готова ваксина все още няма. Периодът на тестване, произвеждане и дистрибуция ще отнеме още дълго време.

СЗО предупреждава, че всички продукти, които твърдят че са ефикасни ваксини, често предлагани в нерегламентирани сайтове, са фалшиви. Те могат да представляват и голям риск за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
ji преди 4 години
Стар номер е да задушиш и осмееш една истина като я заобиколош със 100 неистини, и по този начин да се опиташ да заблубиш 80-те %
48
2
 
2
 
! Отговори
8 преди 4 години
Това за парата и инахалацията има голяма логика - самите вие мисиркитe писахте че вирусът умирал при 65 градуса, парата е 90 градуса. Колкото до почерняването, пак мисиркитe писахте масово. така че проблемът не са новините, а това че сте масово мисиpки
47
3
 
4
 
! Отговори
уааа преди 4 години
До gf hf mf :>Абе той Айк си направи милиончетата от балъците. Дреме му, дали е прав, важното е да има конспирация, че няма кой да дава пари да купува книги, иначе. Бивш (слаб) футболист - нещо като английска версия на божинката, но по-умен - знае как да мотае масите и да прави пари от тях. Еквивалент на Кекерев.
46
3
 
2
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Дейвид Айк пусна последните седмици доста видеа в ютуб по темата. Ако е прав значи не знаем в какъв свят живеем... :)
45
11
 
5
 
! Отговори
Дон чичи преди 4 години
5g не е опасно за здравето точка.
44
2
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Дам, а навремето СПИН се е разпространявал и по факса... 80% в тая държава край нямат?!
43
2
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Цялата тази работа с корона вируса и 5G бе пусната като контра пункт, за да може да омаловажи притесненията на огромна група от хора върху технология която НЕ Е ТЕСТВАНА за безопасност. И големия вой на медии, особено като тази тука, дето са най големите публицисти на западна пропаганда, е доказателство, че нещата не са розови.
42
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата между 5G и 4G е почти никаква,ама важното е да се забавляват лудите.Както и белите линии след самолетите....
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Александър Попов не е ли редактор на този сайт? Той не е ли гeй?
40
2
 
5
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 4 години
Е АБСОЛЮТНА ЖЕНА
39
2
 
2
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 4 години
Е ЖЕНА
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХахахахахахахахаМай не знаеш, че светлината е електромагнитно излъчване и си има честота. Нищо, то е видно.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ви още една конспирация - ако ни забраняват да извеждаме децата в градинките и ни карат да се крием, значи има висок радиационен фон.
36
1
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 4 години
Е ЧИСТА ЖЕНА
35
1
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 4 години
Е ЖЕНА
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картела на мобилните оператори пак ви е спонсорирал за публикация по темата...Браво.. ***!
33
0
 
10
 
! Отговори
Попай от Дубай преди 4 години
А за фурмите? В склад на БЧК е пълно с фурми! Тиквата и Майтапчийски- какво ще кажат по въпроса?
32
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Само едно уточнение правя селяни прости, и няма да ви досаждам, защото с *** човек , нито може да дебатираш и спориш, а още по-малко да намериш допирни точки!Китайското 5G e смъртоносно опасно, до като американското и натовското 5G е лековито и спомага за лекуването на много болести, една от които е коронавирусната инфекция!Добър ден селяни прости!!!Агент Джийн Анистър!ЦРУ!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
vacch преди 4 години
До пффффТака е устроено човешкото тяло в спектъра на видимата светлина, където макар честотата на вълните да е по-голяма от тази на микровълните да не се влияе здравословно. Това е излъчване което се абсорбира и излъчва от електроните в молекулите и атомите на тялото. При микровълните (дециметрови сантиметрови и милиметрови каквито ползва 5г) вредите за организма са безспорно доказани: вредно влияение върху нервната система, завишена онкологична заболеваемост, стерилитет и т.н.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да знаете ,че управляващите ви мислят само и единствено доброто и за вашият просперитет. как да сте образовани , сити , с космически бърз интернет , информирани....все хубави неща....чувал съм че някой от тях СЪН НЕ ГИ ЛОВИ и работят денонощно за всеобщото благо....БЛАЖЕНИ СА НЕВЕЖИТЕ